Memiş: Yıpranma Payını Engelleyenlerden Hesap Sorulmalı
27 Nisan 2018, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak Denizli Şubemiz tarafından düzenlenen ‘Sağlıkta Dönüşüm ve Sağlık Kahramanları’ programına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, meclisin gündeminde olan yıpranma payı konusuna ve üniversite hastanelerinde yaşanan sorunlara değindi. Metin Memiş, yıpranma payının sağlıkçılara verilmemesinin sorumlusunun bürokrasi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda 4 yıl önce söz vermesine rağmen bürokratik engellerden dolayı bu hakkın sağlıkçılara verilmediğini vurgulayan Memiş, “Bu anlamda 4 yıldır bir mücadele verdik, 4 yıldır bir yol yürüdük. Vermiş olduğumuz bu mücadele ile birlikte Allah’ın izni ile inşallah yıpranma payını en yakın zamanda çıkartacağız. Cumhurbaşkanımız bunun sözünü verdi. Hatırlarsınız geçtiğimiz haftalarda cumhurbaşkanımızın bir sözü vardı dedi ki’ bize ayak uydurmayan, bizi takip edemeyen ve işleri tıkayan bürokratlar istifa edip gitsinler.’ 4 yıldır da malum bürokratlar yalan yanlış ifadeler ile engelliyorlar” şeklinde konuştu. Bürokratların ipe un sererek yıpranma payının çıkartılmaması için mücadele ettiğini sözlerine ekleyen Memiş, “Bizde buradan diyoruz ki ‘Evet’ Cumhurbaşkanımız siz haklısınız, sizin 4 yıl önce vermiş olduğunuz yıpranma payını halen çıkartmayan hangi bürokratlarsa, siyasilerse lütfen onlardan hesap sorun ve onların istifalarını isteyin” ifadelerini kullandı.

YIPRANMA PAYINI 550 BİN SAĞLIK ÇALIŞANINA HEP BERABER MÜJDELEYECEĞİZ

Yıpranma payının emekli maaşına ve ikramiyesine ciddi artış getirdiğini belirten Memiş,“4 yıl önce bu mücadeleyi başlattığımız yolda yıpranma payı noktasındaki mücadelemiz çok önemliydi. Kolay bir mücadele değil. Yıpranma payı sadece yaşa tekabül etmiyor. Aynı zamanda emekli maaşına ve ikramiyesine ciddi artış getiriyor. (Onun içinde elbette ki direnç olacak ama en yakın zamanda bu konu meclise gelecek, belki uyum yasaları içerisinde meclise getirilerek yıpranma payı çıkartılacak) ve inşallah en yakın zamanda yıpranma payını 550 bin sağlık çalışanına hep beraber müjdeleyeceğiz” dedi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN HANTAL DURUMU ORTADAN KALDIRILMALI

Üniversite hastanelerinde sağlık personellerinin yaşadığı sıkıntılara değinen Metin Memiş, üniversite hastanelerinin birilerinin çiftliği olmaktan çıkartılması gerektiğini dile getirdi. Üniversite hastanelerinin hantal durumunun ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Memiş, “Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda üniversite hastanelerine ilişkin çok önemli çalışmalar yapıldı. Üniversite hastanelerinde çalışanların genel bütçeye geçirilmesi, bilimsel çalışmalara genel bütçelere yüzde 10’luk pay aktarılması ve üniversite hastaneleri birliğinin kurulması gibi konularda alınan çok önemli kararlar var. Biz bu kararların takipçiyiz inşallah bizde bu dönüşümün sağlanmasında katkı sunacağız” dedi.

KOÇOĞLU: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ TEMSİLCİLERİMİZ VE ÜYELERİMİZ

Toplantıda konuşan Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu ise Denizli Şubesinin her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesi olduğunu ifade etti. Devamlı büyüyerek ve güçlenerek yollarına devam ettiklerini söyleyen Metin Yüksel Koçoğlu, en büyük güçlerinin temsilciler ve üyeler olduğunu ifade etti. “Biz Sağlık-Sen olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız” diyen Koçoğlu, Genel Başkanımız Metin Memiş başta olmak üzere programa katılanlara teşekkür etti.

Programa Denizli Milletvekili Şahin Tin,Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irgat, Isparta Şube Başkanımız Erdal Demiralay, Uşak Şube Başkanımız Muhammed Ali Aloğlu, Sağlık-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da katıldı.

PAYLAŞ :