ENGELLİ VE YAŞLI REFAKAT BİRİMİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25 Nisan 2018, Çarşamba

 ENGELLİ VE YAŞLI REFAKAT BİRİMİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha ÖĞÜTKEN'in katılımıyla, 'Engelli ve yaşlı Refakat Birimi'nin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinin bir bölümünde hizmet verecek olan birimin açılışına Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha ÖĞÜTKEN, Vali Yardımcısı Sait KILINÇ, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Abdullah ÖZTÜRK, Mehmet DEMİR, Belediye Başkanı Mehmet SAYGILI, AK Parti İl Başkanı Nuh DAĞDELEN, İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ, Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN, davetliler ve engelli vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Yardımcısı ÖĞÜTKEN, “Birçok hastanede uygulanıyor ama ilki burada uygulanan bir konu var. İnşallah ailelerde çocuklarını bırakacakları bir projeye imza atacaklar. Biz de hem Sağlık Bakanlığı hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çalışmalara katkıda bulunacağız ve ailelerin hiç olmazsa günde bir gün çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri bir ortamı gerçekleştirmiş olacağız. Özel çocukları olan ailelerimiz hastanelere geldikleri zaman numara almalarına, beklemelerine ihtiyaç kalmadan sıkıntısız bir şekilde onların engellerini de ortadan kaldırarak bu işlemi yapmış olacağız. Yani refakatçilerinin de rahatlıkla faydalanmasını sağlayacağız. Hedefimiz hastaneleri daha iyi, daha güzel hem fiziki ortamını hem de teknolojik ortamlarını daha iyi ortamlara getirmektir” dedi. Daha sonra birimin açılışı gerçekleştirildi.

                Açılış sonrasında açıklama yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN; Konuşmasında “Engelli ve yaşlılara daha iyi hizmet edebilmek, “yarın kaygısı” olmadan huzurlu bir hayat imkanı sunmanın ne denli önem arz ettiğini bilmekteyiz. Ülkemizde genç nüfus oranı oldukça yüksek olmakla birlikte yaşlı nüfusun genel nüfus içindeki sayı ve oranı da hızla artmaktadır.

Geleneksel aile yapısının değişime uğramasıyla yaşlılığın önemli bir sosyal sorun olarak tüm ülkelerin gündemindeki yerini almaya başladığını görmekteyiz. Biz de gelecekte doğacak sorunlara karşı alınacak tüm önlemlerde var olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

 

PAYLAŞ :