Kongremizin Birinci Günü Oturumlarla Tamamlandı
17 Nisan 2018, Salı

Sağlık-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği 1. Ulusal Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Kongresinin ilk günü açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen 4 oturum ile sona erdi. Kongreye yarın gerçekleştirilecek 4 oturum ile devam edilecek.

Oturum başkanlığını ÇSGB, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç’un yaptığı birinci oturumda konuşmacılarımız Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları konusunda sunum gerçekleştirdi. ÇSGB, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt İSG Kanunu ve Yükümlükleri konusunda, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Dr. Ahmet Özlü, Sağlık Kurumlarında İş Sağlığı Güvenliği konusunda, Genel Başkan Yardımcımız-SASAM Enstitüsü Genel Koordinatörü Mustafa Örnek STK'ların Çalışma Sağlığı ve Güvenliğindeki Rolü ve Etkisi konusunda ve Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı - SASAM Enstitüsü Sağlık Politikaları Direktörü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’da Üniversitelerin İş Sağlığı Güvenliğine Bakışı konusunda sunum yaptı

Sağlıkta İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları ana temalı ikinci oturuma ise SASAM Enstitüsü Sağlık Politikaları Direktörü, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan başkanlık yaptı. Bu oturumda Meslek Hastalıkları konusunda ÇSGB, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı Dr. Bülent Gedikli, Hastanelerde İş Sağlığı Güvenliği Teftişleri konusunda ÇSGB, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı - İş Başmüfettişi Fatih Kepez, Sağlıkta İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarında Veri Yönetimi konusunda ÇSGB, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü - İstatistik ve Risk Yönetimi Birim Sorumlusu Mustafa Tülü, Sağlık Çalışanları Gözüyle İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları konusunda Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mevlüt Karataş ve Çalışan Gözüyle İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları konusunda Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Uzman Hemşire Günseli Teke katılımcılara bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Alçakaya’nın oturum başkanlığı yaptığı Acil Servis, 112 ve ADSM’lerde Çalışan Sağlığı ve Güvenliği temalı oturumda ise Acil Servislerde Çalışan Sağlığı ve Güvenliği konusunda Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp AD Doç. Dr. Mücahit Avcil, 112 Mobil Hizmetlerde İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda ATT DER Genel Başkanı Selçuk Evren ve ADSM'lerde Çalışan Sağlığı ve Güvenliği konusunda Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabip Yardımcısı Dt. Eşref Kayıran sunum gerçekleştirdi.

Dördüncü ve günün son oturumunda Yoğun Bakım, Ameliyathane ve Kliniklerde Çalışan Sağlığı ve Güvenliği teması ele alındı. Oturum Başkanlığını Bülent Ecevit Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD. Prof. Dr. Hilal Peri Ayoğlu’nun yaptığı bu oturumda Yoğun Bakım ve Ameliyathanelerde Çalışanların Enfeksiyon Riskine Karşı İş Sağlığı ve Güvenliği Tedbirleri konusunu Ankara Atatürk E.A.H. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinden Doç. Dr. Bircan Kayaaslan, Anestezi Uzmanlarının Karşılaştıkları İSG Riskleri ve Çözüm Önerileri konusunu Prof. Dr. Hilal Peri Ayoğlu, Yoğun Bakımlarda Çalışan Sağlığı ve Güvenliği konusunu Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Betül Tosun ve Kliniklerde İş Sağlığı ve Güvenliği Riskleri konusunu Sorucuoğlu Dr. Sincan Nafiz Körez Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü - Uzman Hemşire Aynur Yazıcı kongrede anlattı.




PAYLAŞ :