Memiş: Şehir Hastaneleri Çok Nitelikli ve Kaliteli
08 Nisan 2018, Pazar

Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan’la birlikte Ordu Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı. Toplantıya Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk, Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, Sivas Şube Başkanımız Efe Zileli, Samsun Şube Başkanımız İlhan Öksüz ve Sinop Şube Başkanımız Ramazan Açıkgöz de katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, şehir hastanelerine, sağlıkta yaşanan personel ihtiyacına ve yavaş ilerleyen bürokrasiye değindi. Metin Memiş, sendikamızın şehir hastaneleriyle ilgili bir rapor hazırladığını ve bakanlığa sunduğunu söyledi. Mersin ve Adana Şehir Hastanelerini ziyaret ederek SASAM uzmanlarıyla incelediklerini söyleyen Memiş, “Gördük ki yapılan şehir hastaneleri çok nitelikli, kaliteli, halkın ve sağlık çalışanlarının da motive olabileceği güzel mekanlar” dedi. Mersin ve Adana'da şehir hastanelerinin doluluk oranların yüzde 90 civarında olduğunu ifade eden Memiş, Şehir hastanelerinin yapılmasını önemsediğini dile getirdi. Ordu’da da şehir hastanesinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirten Memiş, “Ordu’da nitelikli olmayan, üç dört kişilik odaların olduğu sağlık tesisleri var. Şehir hastanesinin yapılması bence Ordu'ya büyük kazanım olacak” diye konuştu.

İSTİHDAM NOKTASINDA ÖNEMLİ ADIMLARIN ATILMASI GEREKİYOR

Türkiye’de sağlık alanında personel açığının çok fazla olduğunu aktaran Memiş, “Avrupa'daki meslektaşlarının dört katı yükle çalışıyor sağlık çalışanları. Bu anlamda da özellikle şehir hastanelerinin yapıldığı dönemde, yeni süreçte sağlık personeli alımı, istihdam noktasında önemli adımların atılması gerekiyor. Çünkü yeni binalar yapabilirsiniz, içerisini modern cihazlarla donatabilirsiniz ama hizmet eden insanların sayısını yeterli hale getirmez, özlük haklarını hak ettikleri oranda vermezseniz orada hizmeti yürütmek mümkün olmaz” ifadelerini kullandı. Nitelikli sağlık hizmetinin verilmesi için bir an önce istihdam politikalarıyla sağlık personeli sayısının yeterli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, “Sağlık çalışanlarının sayısının artmasıyla birlikte şehir hastanelerinin ülkenin vatandaşına ve çalışma ortamı bakımından sağlık çalışanlarına güzel hizmetler sunacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

LİYAKATİ OLAN İNSANLARIN GÖREVE GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Bürokratik yapının liyakatli kişilerden oluşmasının taşıdığı öneme işaret eden Memiş, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü var. Diyor ki, 'Bize ayak uyduramayan, bizimle uyumlu olmayan, yavaş kalan, geri kalan, sistemi geri götüren bürokrat görevini bıraksın gitsin'. Bu sözden çok mana çıkarmak lazım. Evet, gerçekten 2023 hedefine hazırlanan, referandum süreciyle beraber yeni Türkiye döneminde engel olan, yol tıkayan, siteme katkı sunmak yerine geri götüren bürokratik yapıların mutlaka tekrar gözden geçirilmesi ve liyakati olan insanların göreve getirilmesi gerekiyor.”

İNANLI: ORDU TÜRKİYE'DEKİ SAĞLIK SİSTEMİNE AYAK UYDURMALI

Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı ise Ordu'da sağlığın büyük önem taşıdığını belirtti. Kentteki sağlık sisteminin Türkiye'deki sağlık sistemine ayak uydurması gerektiğini söyleyen Bilal İnanlı, Ordu’da sağlık alanında gelişmelerin yaşanması için iyi bir bürokratik yapılanmanın sağlanması gerektiğini dile getirdi. Program kapsamında Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Ordu Valisi Seddar Yavuz'u ziyaret etti. Memiş ve Beraberindeki heyet daha sonra Ordu 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi ve sorunlarını dinledi.

ORDU MEMUR-SEN İL TEMSİLCİĞİNİN YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞI YAPILDI

Ordu Şubemizin İl Divan Toplantısının ardından Ordu Memur-Sen İl Temsilciğinin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Memur-Sen’e bağlı tüm sendikaların bir arada faaliyet göstereceği bu binanın açılışını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Allah hayırlı hizmetler vermeyi nasip etsin. İsmail Çelenk başkanımızın şahsında tüm sendika başkanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.  

PAYLAŞ :