Memiş: Döner Sermaye Sistemi Sağlık Çalışanlarını Mutsuz Ediyor
29 Mart 2018, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak Samsun Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, döner sermaye ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Döner sermaye sistemindeki adaletsizlikten bahseden Metin Memiş, biran önce bu adaletsizliğin durdurulması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının adaletsiz döner sermaye sistemi nedeniyle mutlu olmadıklarını ifade eden Metin Memiş, “Sağlıkta dönüşümün baş aktörü olan sağlık çalışanlarına gereken değer verilmeli” şeklinde konuştu.  “Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadro talebi hakkında konuyla alakalı takipteyiz” diyen Memiş, bu konuda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

ÇALIŞANLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Samsun’un bir sağlık şehri olduğunu aktaran Memiş, “İnşallah ben inanıyorum ki Samsun sağlıkta daha da ilerleyecek. Sadece hastane olarak değil, sağlık hizmetleri bakımından da iyi bir noktaya geleceğini düşünüyorum. Sağlık-Sen teşkilatı Samsun'da güçlü bir teşkilat. Yerelde çalışanların sorunlarının çözülmesi noktasında mücadele ediyorlar. Bizler de genel itibariyle çalışanlarımızın diploma payının verilmesi ve emekli ücretlerinin arttırılması gibi çalışmalar yapıyoruz" dedi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen Memiş, teröristlerin askerimiz karşısında arkasına bakmadan kaçtığını belirtti. Hain teröristlerin hep alçakça ve kalleşçe saldırdığını ifade eden Memiş, kahraman askerimizin Suriye’de 7 düvele karşı mücadele verdiğini söyledi.  Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıya ulaşmasının ardından hedefin Münbiç, İdlib ve Kandil olacağını dile getiren Memiş, "Suriye'deki terör odakları temizlenene kadar bu mücadele devam edecek. Biz de Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de devletimizin, milletimizin, ordumuzun, Mehmetçiğimizin yanında sonuna kadar olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı canı, bedeni, kanı ile bedel ödeyen tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Memiş, teröre karşı her zaman Mehmetçiğimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu söyledi.

ÖKSÜZ: HERKESİ ÖNEMSEYEN VE ÖZÜMSEYEN BİR TEŞKİLATIZ

Samsun Şube Başkanımız İlhan Öksüz ise konuşmasında Samsun’da gerçekleşen sağlık faaliyetlerinden bahsetti. Şube olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla her zaman ilgilendiklerini söyleyen İlhan Öksüz, bu doğrultuda istişare toplantıları yaptıklarını ifade etti. Öksüz, “Sağlık-Sen olarak gelir dağılımında adaleti önemseyen, ilke olarak mazlum ve mağdurun hakkını korumayı benimseyen, gözyaşı ve alın terinin renginin aynı olduğu gerçeğiyle kimsenin rengine, şekline, dinine, diline, mezhebine, meşrebine bakmaksızın herkesi önemseyen ve özümseyen bir teşkilatız” dedi. Programın hayırlara vesile olmasını dileyen Öksüz, başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere sendikamızın Genel Merkez Yönetimine ve toplantıya katılanlara teşekkür etti.  

Program kapsamında Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç ziyaret etti.  Muhammet Ali Oruç ise Metin Memiş’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Metin Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra Samsun Atakum İlçesi Mimar Sinan 112 Acil 1-2 No’lu istasyonlarındaki sağlık çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gazi Devlet Hastanesine de ziyarette bulunan Memiş, burada da sağlık çalışanlarının sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

 

PAYLAŞ :