Uşak Şubemizin İl Divan Toplantısı Memiş’in Katılımıyla Gerçekleştirildi
27 Mart 2018, Salı

Uşak Şube Başkanlığımız tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konuşmasına Zeytin Dalı Harekatı’na olan desteklerini ifade ederek başlayan Genel Başkanımız Metin Memiş bugün Afrin’de muzaffer olan ordumuzun bundan sonraki hedeflerinde de aynı şekilde zaferler kazanmasını temenni etti. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için içeride ve dışarda huzur olması gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Memiş bunu sağlamak için Türkiye’nin bugün Suriye’de, Irak’ta var olduklarını, bölgede terörün kökü kurutuluncaya kadar da bu operasyonların sürdürülmesini desteklediklerini belirtti.

Türkiye olarak nerede bir mazlum varsa yardım elini uzattıklarını, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak da maddi manevi her türlü desteği verdiklerini kaydeden Memiş, her daim sendikacılık yaptıklarını, çalışanların hak ve menfaatleri için mücadele verdiklerini ancak bunları yaparken de milletin ve mazlumun hakkını savunmaktan da geri durmadıklarını ve durmayacaklarını ifade etti.

DÖNER SERMAYE SİSTEMİ ADİL OLMALI

Döner sermaye sistemindeki adaletsizlikleri her fırsatta dile getirdiklerini kaydeden Genel Başkanımız Metin Memiş, bu konu ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bunları Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını söyledi. Sağlıkta dönüşüm sürecinde hasta memnuniyetinin hızla arttığını ancak buna karşın çalışan memnuniyetinin yetersiz düzeyde kaldığını belirten Memiş, döner sermaye yönetmeliğinin acilen değiştirilmesi gerektiğini ve döner sermayelerin adil bir şekilde dağıtılarak sağlık çalışanlarının memnuniyetinin biraz daha artırılması gerektiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANIMIZIN BÜROKRATLARA SESLENMESİNİN GEREKÇESİ HAKLI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bürokratlarla ilgili kullandığı “Sorumluluk almaktan çekinen, yetersiz kalan bürokrat makamı işgal etmesin, istifasını versin” sözlerini sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Genel Başkanımız Metin Memiş, yıpranma payı konusunda bu tür bürokratların süreci yavaşlattıklarını bildiklerini belirtti.

Yıpranma payının mutlaka çıkacağını, konunun torba yasada TBMM’ye geleceğini kaydeden Memiş, yıpranmanın tüm sağlık çalışanlarına verilmesi için ilgili makamlarla gerekli görüşmeleri yapmaya devam edeceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Uşak Şube Başkanımız Muhammed Ali Aloğlu’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından aldıkları güçle il genelinde yetkili olduklarını ifade ederek hamaset değil, çalışanlar için sosyal ve ekonomik hakları elde etmek için çalıştıklarını ifade etti.

İl Divan Kurulu toplantısında Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Uşak Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Karaçallık ve Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Uşak Şubemizin İl Divan Kurulu Toplantısı öncesi Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas ve Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Arslan'ı ziyaret etti.




PAYLAŞ :