Memiş: Döner Sermaye Sistemi Yeniden Oluşturulmalı
26 Mart 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Eskişehir Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarımızın sorunlarıyla alakalı ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Şu anda sağlık çalışanlarının öncelikli gündeminin yıpranma payı ve adaletsiz döner sermaye sistemi olduğunu söyleyen Memiş, bu konularda büyük mesafe alındığını kaydetti. İçi boş ya da sağlık çalışanlarının tamamını kapsamayan bir yıpranma payı istemediğimizi belirten Memiş, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini kaydetti. Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekse bakanlık yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, yıpranma payının TBMM’ye gelme aşamasında olduğunu belirten Memiş, sürecin hızlanması için gerekeni yapacağımızı kaydetti. Döner sermaye sisteminin de yeniden oluşturulması gerektiğini ifade eden Memiş, sağlık çalışanları havuzu ve doktor havuzu olmak üzere sistemin ikiye ayrılması gerektiğini belirtti. Ek ödemelerde yaşanan adaletsizlikler nedeniyle sağlıkçıların motivasyon kaybı yaşadığını aktaran Memiş, “Biran önce bu adaletsizliğe dur denilmeli, sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti arttırılmalı” dedi.  Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadro talebi hakkında da konuşan Memiş, kadro talebinin takipçisi olduğumuzu ve yetkili makamlarla görüşme halinde olduğumuzu ifade etti.

BİZİM İÇİN ÜLKEMİZİN, MİLLETİMİZİN GELECEĞİ ÖNEMLİ

Memiş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda büyük bir başarı elde ettiğini söyledi. Milletin ve milletin yanında olanların, mazlumların umudu olanların, darbecilere karşı olanların, yedi düvele meydan okuyanların daima yanında olacağımızı söyleyen Memiş, “Kimin ne söylediği bizi ilgilendirmez, bizim için ülkemiz, milletimizin geleceği, mazlumların umudu olmak önemli. Allah'a hamdolsun, bu anlayışımızı kurulduğumuz günden bugüne aynı şekilde sürdürüyor ve aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten Metin Memiş, en son 15 Temmuz’da bunu gördüğümüzü söyledi. Afrin’in 18 Mart’ta teröristlerden temizlendiğini hatırlatan Memiş, “Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı ile aynı güne denk gelmiş olması bize şunu hatırlatıyor; Evet, 103 yıl önce, Çanakkale'den, ülkemizin batısından bu ülkeye girmek isteyen yedi düvele karşı Türk, Kürt, Laz ve Çerkez'iyle omuz omuza mücadele vererek onların bu ülkeye girmesine müsaade etmediysek, ülkeyi böldürmediysek tam 103 yıl sonra yine aynı tarihte ülkemizin doğusundan girmek isteyenlere karşı da aynı cevabı verdik” şeklinde konuştu. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıya ulaşmasının ardından hedefin Münbiç, İdlib ve Kandil olacağını dile getiren Memiş, "Suriye'deki terör odakları temizlenene kadar bu mücadele devam edecek. Biz de Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de devletimizin, milletimizin, ordumuzun, Mehmetçiğimizin yanında sonuna kadar olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı canı, bedeni, kanı ile bedel ödeyen tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Memiş, Türkiye'nin konum olarak zor bir bölgede bulunduğunu vurguladı.

KÖKSAL: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMALI

Toplantıda konuşan Eskişehir Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal ise sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarının hak ettiği karşılığı alamadığını söyledi. Eskişehir’de hasta memnuniyeti ve sağlık hizmetlerine erişim her geçen gün arttığını söyleyen Hasan Hüseyin Köksal, “Sağlık kurumlarına şehir hastaneleri başta olmak üzere yeni tesisler eklenirken sağlık çalışanlarının sayısı aynı oranda artmamaktadır” dedi. Köksal, ağır iş yükü altında tükenmişlik sınırında yaşayan sağlık çalışanlarının sorunlarına acilen çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Genel Başkanımız Metin Memiş’e Genel Merkez Yönetimimize ve şube başkanlarımıza teşekkür eden Köksal, programın hayırlara vesile olmasını diledi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Sağlık-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk, Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay, Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal, Afyonkarahisar Şube Başkanımız Abdulkadir Hız, Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün, Bilecik Şube Başkanımız Orhan Pir ve Eskişehir Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman da katıldı.

PAYLAŞ :