Memiş: Ek Ödemeler Emekliliğe Yansıtılmalı
23 Mart 2018, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Mustafa Örnek’le birlikte Niğde Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanlarının aldıkları ek ödemelerinin emekliliklerine yansıtılmadığını belirterek, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve emeklilikte yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyledi. Daha önce de hekimlerin emekli maaşlarının artırılacağı yönünde değerlendirmelerin yapıldığına işaret eden Memiş, “Biz bütün sağlık çalışanlarının bu kanun içerisine alınması gerektiğini söylüyoruz. Bu konuyla alakalı da Sağlık Bakanımızla görüşerek teklifimizi sunduk. Yine kanun teklifi şeklinde de hazırlığımızı yapıp, kendilerine ilettik. Emekli maaşların artırılması noktasında da Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat gerçekten çok önemli. Bu konu Mecliste komisyona geldiğinde tüm çalışanları kapsaması noktasında ve onların gelecek kaygısı duymaması bakımından iyi bir emekli maaşı alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR

Temel talebimizin yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarına yönelik çıkması olduğunu söyleyen Memiş, “Sağlık bir ekip işidir. Yataklı tedavi alanları, çok tehlikeli alanlardır. Bu da 5510 sayılı kanunla tanımlanmıştır” dedi. Bu nedenle bütün sağlık çalışanlarına yıpranma payının verilmesi gerektiğini söyleyen Memiş, “Yıpranma payıyla ilgili yasa Meclis gündemine geldiği zaman, komisyon görüşmelerinde sendika olarak görüşlerimizi, önerilerimizi ve çalışmalarımızı komisyon başkanıyla, bakanlıkla ve Cumhurbaşkanımız ile paylaşacağız. Yıpranma payının, içi dolu şekilde tüm çalışanlara en kısa zamanda verilmesinin mücadelesi içindeyiz” diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MEHMETÇİĞİMİZE DESTEK VERİYOR

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu dile getiren Memiş, Cerablus ve Bab’daki hastaneleri ziyaret ettiğini, Bab’a 200 yataklı bir hastane yapıldığını vurguladı. Memiş, Suriye’de görev yapan gönüllü sağlık çalışanlarının büyük bir fedakarlık gösterdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Şu anda Afrin’de sağlık çalışanlarımız ve UMKE ekiplerimiz, Mehmetçiğimize destek veriyor. İçerideki vatandaşların sağlık konularıyla alakalı, askeri sağlık çalışanlarımız ilgileniyor. İnşallah Afrin’de de Sağlık Bakanlığımız geniş bir sağlık taraması yapar. Aynı Cerablus’ta ve Bab’da olduğu gibi oraya da bir hastane yaparak, ülkemizdeki gönüllü hekimlerin ve sağlık çalışanlarının görev yapması sağlanacaktır” dedi.

DOĞAN: SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR

Niğde Şube Başkanımız Ebuzer Doğan ise sağlık çalışanlarının mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini fedakarca yerine getirdiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının buna rağmen hak ettiği değeri görmediğini belirten Ebuzer Doğan, Niğde’de sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışması için mücadele ettiklerini ifade etti. Bu doğrultuda ilgili mevkilerle hep iletişim halinde olduklarını söyleyen Doğan, sağlık çalışanlarının sorunları ve taleplerini her zaman gündeme getirdiklerini dile getirdi. Programın hayırlara vesile olmasını dileyen Doğan, başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere sendikamızın Genel Merkez Yönetimine ve toplantıya katılanlara teşekkür etti.Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu’nu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Bilal Günaydın’ı ve  Niğde ASP İl Müdürü Harun Koca’yı ziyaret etti.

PAYLAŞ :