Adaletsiz Döner Sermaye Personelin Motivasyonunu Düşürüyor
17 Mart 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Mustafa Örnek, Abdülaziz Aslan’la birlikte Bursa Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, döner sermaye sisteminin adaletsiz olduğuna dikkat çekerken bu konuda gerekli adımların biran önce atılması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının şuan ki döner sermaye sistemi nedeniyle mağdur edildiğini belirten Metin Memiş, “Adaletsiz döner sermaye uygulaması yüzünden şu anda sağlık çalışanları arasında iş motivasyonu bozulmuş durumda” dedi.  Sağlık çalışanlarının özverili bir şekilde hizmet verdiğini hatırlatan Memiş, sağlıkta memnuniyet oranının her geçen gün artmasına rağmen sağlık personellerinin çalışma şartlarında iyileşme olmadığını ifade etti. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Külliye’de gerçekleşen programda Cumhurbaşkanının sağlık çalışanları için önemli açıklamalar yaptığını söyleyen Memiş, “İnşallah hem döner sermaye sistemindeki sorunları aşacağız hem de yıpranma payının söz verildiği gibi tüm sağlık çalışanları için çıkmasını sağlayacağız” diye konuştu.     

ZERRESİ KALMAYANA KADAR TERÖR İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtına da değinen Metin Memiş, askerlerimizin büyük bir kahramanlık gösterdiğini söyledi. Afrin’in kuşatıldığını ve en kısa zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlerden temizleneceğini aktaran Memiş, “Afrin’in Türkiye tarafından teröristlerden temizleneceğini bildikleri için yalanlara başvurmaya başladılar. Askerlerimize iftira atıyorlar, biz tek bir sivilin ayağına taş değmemesi için Afrin’deyiz. Bunu bildikleri içinde 4 bir koldan bize saldırıyorlar. Şehir merkezi kahraman askerlerimiz tarafında kuşatıldı ve en kısa zamanda hainlerden temizlenecek” ifadelerini kullandı. Sınırımızın gerisinde ve ülkemizde terörün ve teröristin zerresi kalmayana kadar devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin azimle ve kararlılıkla süreci yöneteceğini belirten Memiş, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diledi.

YÜNKÜL: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DAHA DUYARLI DAVRANALIM

Bursa Şube Başkanımız Gökhan Yünkül ise her zaman sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdiklerini belirterek sorunların çözümü noktasında kamuoyu oluşturduklarını belirtti. Sağlık çalışanlarının Bursa’da 7 gün 24 saat fedakârca hizmet verdiğini ifade eden Gökhan Yünkül, sağlık çalışanlarına vatandaşlar olarak daha duyarlı davranmamız gerektiğini söyledi. Yünkül, programa gelen Sağlık-Sen Genel Merkez yönetimine ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Bursa Şube Başkanımız sendikamıza yeni üye yaptıkları 300 kişilik listeyi program sonrası Genel Başkanımız Metin Memiş’e takdim etti.

 

 

PAYLAŞ :