Memiş: Sendikacılığı Çağı Kurtarmanın Eylemi Olarak Görüyoruz
13 Mart 2018, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak Balıkesir Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, gündemi değerlendirirken yıpranma payı konusuna ve döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğe değindi. Yıpranma payının uzun zamandır gündemimizde olduğunu ifade eden Metin Memiş, tüm sağlık çalışanlarına hakkaniyetli bir şekilde yıpranma payı verilene kadar mücadelemizin süreceğini söyledi. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek programı hatırlatan Memiş, yıpranma payının Külliye’de tekrar gündeme geleeğini ifade etti. Adaletsiz döner sermaye sistemiyle alakalı da çalışmalarımızın sürdüğünü aktaran Memiş, Bakanlığa bu konuda yaşanan sıkıntıları ele alan bir yazı gönderdiğimizi ve sorunların biran önce çözülmesi için mücadelemizin devam ettiğini belirtti. Memur-Sen ailesinin her zaman haktan yana sendikacılık yaptığını söyleyen Memiş, “Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın söylediği gibi ‘sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi’ olarak görüyor ve ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketi olarak hareket ediyoruz” dedi.

MİLLETİMİZDEN, ÜLKEMİZDEN VE MAZLUMLARDAN YANAYIZ

Değerler sendikacılığı anlayışıyla her zaman milletimizden, ülkemizden ve mazlumlardan yana tavır sergilediğimizi dile getiren Memiş, “Ülkemiz bölgesi itibariyle önemli konuma sahip ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlar 100 yıllardır devam ediyor. Çanakkale Savaşıyla bu ülkeye girmek isteyen düşmana karşı Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle omuz omuza mücadele vererek atalarımız zafer kazandı. Biz Çanakkale Destanıyla büyüyen bir nesildik ama 15 Temmuz gecesi millet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha gördük. 7 düvelin beslediği FETÖ’ya karşı yine Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle ‘mesela vatansa geresi teferruattır’ diyerek omuz omuza mücadele vererek işgal girişimine karşı mücadele verdik” şeklinde konuştu. Mehmetçiğe selam yollayan Metin Memiş, “Kanıyla, canıyla bu ülke için bedel ödeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

ÇELEBİ: SAĞLIK VE SOSYAL ÇALIŞANLARININ SORUNLARI YETKİLİ MAKAMLARA TAŞIYORUZ

Toplantıda konuşan Balıkesir Şube Başkanımız Ömer Seyfettin Çelebi ise Balıkesir’de sağlık ve sosyal çalışanlarının sorunları her zaman dile getirdiklerini ve bu doğrultuda yetkili makamlarla görüşerek sorunlara çözüm aradıklarını ifade etti. Sık sık istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini söyleyen Ömer Seyfettin Çelebi, sendika olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduklarını dile getirdi. İl Divan Toplantısına katılan Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’a teşekkür eden Çelebi, programın hayırlara vesile olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Genel Başkanımız Memiş ve beraberindeki heyet program kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

PAYLAŞ :