Şehit Yarbay Songül Yakut Hatıra Ormanı
12 Mart 2018, Pazartesi

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube’nin girişimiyle Bornova’da 1 Haziran 2017’deki helikopter kazasında şehit düşen, kadına karşı şiddettin önlenmesi ile ilgili gündeme gelen Yarbay Songül Yakut adına Hatıra Ormanı oluşturuldu. Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen fidan dikim töreninde Yakut ile birlikte şehit düşen 12 askerimiz adına da fidan dikildi.

 

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım Ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Kadriye İmrağ öncülüğünde ; AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin desteği ve katılımıyla Bornova’da 5 bin fidanlık ‘Şehit Yarbay Songül Yakut Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Başkan Yıldırım, Kerem Ali Sürekli ve Sağlık Sen üyelerinin yoğun katılımıyla Bornova’daki Hatıra Ormanı bölgesinde fidan dikimi yapıldı. Törende şehitlerimiz anısına lokma döküldü.

 

Köy Köy Dolaşıp Kadınların Sorunlarını Dinledi, Çözüm Aradı..

Songül Yakut’un 167 yıllık Jandarma Komutanlığı’nın ilk kadın komutanı olduğunu belirten Başkan Yıldırım, “Kadına şiddetin engellenmesi için canla başla mücadele eden, milletimizin yetiştirdiği ender kişilerden biri Jandarma Yarbay Songül Yakut. 28 yaşında ilçe Jandarma komutanı olmuş ve görev aldığı bölgelerde köy köy dolaşarak kadınların sorunlarını dinleyen onlara derman olmaya çalışan Türk subayıydı. Kadına şiddete karşı önleyici kararların alınmasını devamlı dile getirmişti. Elleri nasırlı, yürekleri yaralı anaları kendi anası gibi görmüş, dertlerine çare aramıştı. Ta ki hain Fetö’nün Alçak kumpaslarına kadar.

 

Binbaşı rütbesindeyken görevinden uzaklaştırıldı. Verdiği Hukuk mücadelesini kazanarak Şırnak a tayin oldu. 1 Haziran 2017’de Şırnak ta helikopter kazasında 12 askerimizle birlikte şehit oldu. Şehit olan askerlerimiz adına fidanlarını dikip isimlerini ölümsüzleştirdik. Mücadelesi Azmi ve kararlılığı erkeğinden kadınına örnek olmuştur.2018 yılının Kadınlar gününü Songül Yakut Yılı olarak belirledik. Bu kapsamda Başta Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Sebahat hanım olmak üzere Tüm şehit annelerinin ellerinden öpüyor Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Yıldırım, vatan, millet bayrak sevgisi olan tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladığını sözlerine ekledi.




PAYLAŞ :