SAĞLIKÇI KADINLAR UNUTULMADI. MALATYA SAĞLIK SEN KADINLARA GÜL DAĞITTI.
08 Mart 2018, Perşembe

Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Malatya Sağlık Sen Kadın Komisyonu Üyeleri ve İşyeri temsilcileri hep birlikte,  8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadın sağlık çalışanlarına ve kadın hastalara gül dağıtıp çikolata ikramında bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle, Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Sağlık Sen Kadın Komisyonu Üyeleri ve İşyeri Temsilcisi arkadaşlarla birlikte, Malatya İl Sağlık Müdürlügü, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana binası, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsü ve Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesinde sembolik bazı birimleri ziyaret ederek sağlık çalışanı kadın arkadaşların ve hastaların 8 Mart Kadınlar Günü kutlayıp gül dağıtıp çikolata ikramında bulunduk.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sendika temsilcilik binamızda kısa bir basın açıklaması yaptık. Basın açıklamasını Şube Başkanımız Mehmet Bingöl yaptı. Açıklamada özetle, "Kadınlarımız 7/24 saat çalışıyorlar. Çalışmaları da sadece iş ile sınırlı olmayıp iş dışında da büyük bir özveri ile alilelerine de evde hizmet sunuyorlar. Bu fedakar ve cefakar eli öpülesi insanların  kadınlarımızın emeklerinin karşılığı ödenemez. Ayrıca bizim kadınlarımızın Avrupadaki eşdeğer meslektaşlarına nazaran üç kat daha fazla çalışmakta ve yıpranmaktadır. Dolaysıyla Bakanlığımızdan ve Hükümetimizden biran önce yıpranın çıkartılmasını istiyoruz. Bu yıpranma payı, gayrisiz tüm sağlık çalışanlarını kapsamalıdır. Aksi halde çalışma barışını bozar, ve sıkıntı yaşanır. Ayrıca önümüzdeki günlerde bu ve buna benzer, sağlık çalışanlarının sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik hükümetimizden müjde bekliyoruz. Bu vesile ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor yönetimdeki arkadaşlar adına mutluluklar diliyorum" dedi.

PAYLAŞ :