Memiş: Yıpranma Payı Sağlıkçıların Hakkıdır
04 Mart 2018, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar ile birlikte Kütahya Şubemizin gerçekleştirdiği İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, gündemdeki konuları değerlendirdi. Yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Metin Memiş, en yakın zamanda yıpranma payı yasasının meclise gelmesini beklediğimizi söyledi. Yaşadığı zor şartlara rağmen sağlık çalışanlarının büyük özveriyle görev yaptığını belirten Memiş, sağlık çalışanlarının herkesten daha çok yıpranma payını hak ettiğini dile getirdi.

Terörle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarına büyük görev düştüğünü ifade eden Memiş, “Öyle bir görevi ifa ediyoruz ki cephe gerisinde sağlık çalışanları vardı askerlerle birlikte terörle mücadele sürecinde Cizre’de sağlık hizmeti verilmiyor denildiği zaman sağlık çalışanları hedefe konulmuştu. Daha silahlar susmadan yetkili sendikaların genel başkanı ile birlikte Cizre’ye gittim. Oradaki sağlık çalışanlarımızın fedakarlığını gördüm. Ve her türlü tuzaklamaya rağmen, kundaklamalara rağmen, taciz ateşlerine rağmen hiçbir ihbar geri çevrilmeden ambulanslarımız işlemlere gidiyor. Aynı şekilde 15 Temmuz gecesinde o hainlerin kurşunları altında yaralanan vatanperver vatandaşlarımızı ambulanslarımıza sağlık çalışanlarımız almaya gitti. Birçok demokrasi şehidimiz sağlık çalışanlarımızın kucağında şahadet şerbeti içti. Aynı şekilde doğal olarak bir patlama olduğu zaman herkes canını kurtarmak için oradan kaçarken sağlık çalışanları mesleklerinin kutsallığı gereği bir can kurtarma sevdasıyla olay yerine gidiyor. Zeytin Dalı Harekâtı’nda da sağlık çalışanlarımız büyük bir azimle askerimize ve milletimize hizmet veriyor. Sağlık çalışanları her zaman vatanının ve milletinin bekası için görevde unun için bu mesleği değersizleştirmeye kimsenin gücü yetmez” ifadelerini kullandı. Memiş, her an canı tehlikede olan sağlık çalışanlarının herkesten daha çok yıpranma payını hak ettiğini söyledi.

ATAMALARLA BİRLİKTE İŞ YÜKÜNDE AZALMA OLACAK

Sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliği nedeniyle gereğinden fazla iş yüküne maruz kaldığını belirten Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ve bu yıl içerisinde gerçekleşecek 55 bin atamanın son yıllarda gerçekleşen en büyük alım olduğunu ifade etti. Bu atamayla birlikte sağlık çalışanlarının sırtındaki iş yükünün azalacağını söyleyen Memiş, bu şekilde atamaların önümüzdeki yıllarda da devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Memiş, gerçekleşecek atamalarla birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün Avrupa standartlarına çekilmesi gerektiğini belirtti.  Terörün sınırımızdan temizlenmesi için Zeytin Dalı Harekatının önemine vurgu yapan Metin Memiş, kahraman Türk Askerinin Afrin’de destan yazdığını belirtti. Özellikle Kilis’e gerçekleştirdiği ziyarette sağlık çalışanlarının büyük bir gayret ile hizmet verdiğine şahit olduğunu aktaran Memiş, “Vatansever sağlık çalışanları her an ülkesine hizmet vermeye hazır” dedi. Afrin Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Memiş, Gazilerimize de acil şifalar dileyerek sözlerini noktaladı.     

AKGÜN: SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ

Toplantıda Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün de bir konuşma gerçekleştirdi. Kütahya da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini he zaman takip ettiklerini belirten Yücel Akgün, çözüm odaklı sendikacılık faaliyetleri yürüttüklerini belirterek sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertleriyle dertlendiklerini ifade etti. Akgün, “Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, şube başkanlarımıza ve bizi yalnız bırakmayarak programımıza katılan herkese teşekkür ederim” dedi. Toplantıya ayrıca Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk, Eskişehir Şube Başkanımız H.Hüseyin Köksal, Uşak Şube Başkanımız Muhammet Aloğlu, Afyon Şube Başkanımız A. Kadir Hız ve Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal da katıldı.

PAYLAŞ :