Memiş: Döner Sermaye Yönetmeliği Mutlaka Değişmeli
04 Mart 2018, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Mustafa Örnek’le birlikte İstanbul 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı. 

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, döner sermaye sisteminin adaletsiz olduğuna dikkat çekerken bu konuda gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Döner sermaye konusunda gerçekleştirilen çalışmaları Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını dile getiren Metin Memiş, “Döner sermayeyi öteden beri ifade ediyoruz. Sonuçta sağlıkta bir dönüşüm gerçekleşti. Dönüşümde memnuniyet 39’lardan 76’lara çıktı. Ama maalesef buna oranla şiddet olayları arttı. Maalesef adaletsiz döner sermaye uygulaması yüzünden şu anda sağlık çalışanları arasında iş motivasyonu bozulmuş durumda” dedi.  Döner sermeye yönetmeliğinin mutlaka değişmesi gerektiğini söyleyen Memiş, gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ilgili bakanlıklarla paylaştığımızı söyledi. “Döner sermaye daha adil bir şekilde dağıtılmalı” diyen Memiş, “Bakanlıkta atama süreçleri bitti inşallah yeni dönemde bakanlıkla masaya oturarak bu var olan adaletsiz sistemin daha adil hale dönüşmesini sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

SONUNA KADAR ZEYTİN DALI HAREKÂTININ ARKASINDAYIZ

Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı’na verdiğimiz desteğin önemine vurgu yapan Metin Memiş, “911 kilometre sınırı olan bir bölgede terör unsurlarının yapılanma oluşturup ülkemiz üzerine saldırıların önüne geçmek adına terörle mücadele süreci. Bu anlamda biz Sağlık-Sen, Memur Sen Ailesi olarak sonuna kadar bu sürecin arkasındayız” ifadelerini kullandı. Memiş, Türk askerinin bölgeyi teröristlerden temizleyerek başarıyla yurda döneceğini belirtti. Sağlık çalışanlarının da bölgede büyük bir azimle görev yaptığını hatırlatan Metin Memiş, vatanını seven sağlık çalışanlarının her zaman devletinin ve milletinin yanında yer aldığını söyledi. Kahraman Türk Askerinin verdiği mücadeleye değinen Memiş, sınırımızın gerisinde ve ülkemizde terörün ve teröristin zerresi kalmayana kadar devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin azimle ve kararlılıkla süreci yönettiğini dile getrdi. 

ÖZTÜRK: İSTANBUL’DA NÜFUS YOĞUNLUĞU HASTANELERE YANSIYOR

Toplantıda konuşan İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk ise İstanbul’da sağlık alanında yaşanan gelişmelere değindi. İstanbul’un nüfus yoğunluğunun her geçen gün arttığını ifade eden Cesur Öztürk, bu nedenle hastanelerdeki yoğunluğunda en üst seviyede olduğunu ve sağlık çalışanlarının yoğun iş yüküne maruz kaldığını belirtti. Zaman zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geldiklerini söyleyen Öztürk, sorunların çözümü için Sağlık-Sen olarak mücadele verdiğimizi belirtti. Öztürk, toplantıya katılımlarından dolayı başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, Mustafa Örnek, katılan şube başkalarımıza ve katılan herkese teşekkür etti.

Toplantıya ayrıca İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Afyonkarahisar Şube Başkanımız Abdulkadir Hız, Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal, Ankara Bakanlık Şube Başkanımız Tahir Eren, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Ankara ASPB Şube Başkanımız İbrahim Şahin, Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk, Balıkesir Şube Başkanımız Ömer Seyfettin Çelebi, Çanakkale Şube Başkanımız Suat Özen, Bolu Şube Başkanımız Sami Yılmaz, Eskişehir Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal, Düzce Şube Başkanımız Ayhan Büyükbingöl, Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet, Samsun Şube Başkanımız İlhan Öksüz, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı, İzmir 2 No’lu Şube Başkanımız Ekrem Özdemir, Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım, Sakarya Şube Başkanımız Abdullah Sönmez, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanımız İsmail Çor, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı, Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal, Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay ve çok sayıda sağlık çalışanı ile sektör temsilcisi de katıldı.

PAYLAŞ :