Memiş: Yıpranma Payı Tıp Bayramı'nda Meclise Yetiştirilmeye Çalışılıyor
01 Mart 2018, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar Adana Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarının sorunlarını ve gündemi değerlendirdi.  Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarının başında yıpranma payı hakkı olduğunu ifade eden Metin Memiş, “Sayın Cumhurbaşkanımız, yıpranma payı hakkımızın verileceği müjdesini vermişti. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız bu hakkımızın takipçisi olacağını söylemişti" şeklinde konuştu. Sağlık çalışanlarının uzun bir süredir beklediği yıpranma payı hakkında konuşan Memiş, Sağlık Bakanlığından aldığı bilgiye göre  sağlık çalışanlarının yıpranma payı hakkı Bakanlık tarafından 14 Mart Tıp Bayramı'nda meclise yetiştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

HER TÜRLÜ OYUNU BOZDUK VE BOZMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Metin Memiş, “Türk Tabipler Birliği, bu ülkede sağlık çalışanları vurulduğunda, ambulanslara ve sağlık ocaklarına roket atıldığında sessiz kalırken ne zaman terörle mücadele edilse sanki savaşmış gibi gösterip HDP'nin ağzıyla 'barış' naraları atarak teröre destek veren açıklamalar yapıyor” diye konuştu. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara şahitlik ettiğimizi belirten Memiş, “İçimizdeki hainler, ülkemizi bölme operasyonları çekerken, biz her türlü oyunu bozduk ve bozmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Memiş, Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek "Zamanında 3 kıtaya hükmetmiş ve gittiği her yere nizam getirmiş bir milletin torunlarının sınırlarını ve mazlumları korumak gibi bir sorumluluğu var." ifadesini kullandı. TTB’nin terör yandaşlığı yapmaya devam ettiğini hatırlatan Memiş, “Onlar ne kadar terör yandaşlığı yapsa da 550 bin sağlık çalışanı ordumuzun ve başkomutanımızın arkasında olduğumuzu gösterdik” dedi.

KURUM: İSTİHDAM VE ULAŞIM NOKTASINDA GEREKEN ADIMLARIN ATILMALI

Toplantıda konuşan Adana Şube Başkanımız Recep Kurum ise Adana’nın yapılan şehir hastanesiyle birlikte sağlık alanında lokomotif şehirlerden biri haline geldiğini ifade etti. Özellikle çevre illerden vatandaşların ve Suriyelilerin hastaneye gelerek tedavi olduğunu aktaran Recep Kurum, Adana Şehir Hastanesi’nin bölgenin yükünü kaldırabilecek seviyede olduğunu belirtti. Şehir hastanesinde çalışan sağlık çalışanlarının yoğun işi yüküne rağmen büyük bir öz veriyle çalıştığını söyleyen Kurum, istihdam ve ulaşım noktasında gereken adımların atılması gerektiğini dile getirdi.  Recep Kurum, başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve tüm katılımcılara teşekkür etti.   

Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyete Adana Şehir Hastanesine gerçekleştirdiği ziyarette Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş ve hastanenin idari yönetimi eşlik etti. Burada bir toplantı gerçekleştiren Metin Memiş, idari yönetimin ve sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi. Toplantının ardından Metin Memiş ve beraberindeki heyet Adana 112 Komuta Çağrı Merkezi ile UMKE ekiplerinde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ziyarette Adana Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan Atılgan bu ziyarette yönetimimize eşlik etti. Toplantıya ayrıca Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet, Adana Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, iş yere temsilcileri ve bölgedeki kurumların idarecileri katıldı.

PAYLAŞ :