Mersin ve Adana Şehir Hastanelerinde İncelemelerde Bulunduk
28 Şubat 2018, Çarşamba

Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) Uzmanları, Mersin ve Adana Şehir Hastanelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Mersin Şehir Hastanesine gerçekleştirdiğimiz ziyarette Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyete Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sinan Bahçacı ve Mersin Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Abdullah Serin; Adana Şehir Hastanesine gerçekleştirdiğimiz ziyarette ise Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş eşlik etti.                                                              

MERSİN ŞEHİR HASTANESİNDE 3 AYRI TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Mersin Şehir Hastanesinde, üç toplantı düzenlendi. Mersin Şehir Hastanesi idari yönetiminin yer aldığı ilk toplantıda hastanenin işleyişi, fiziki şartları, tıbbi cihazlar, idari yapısı ve sorunları ele alındı. Sağlık çalışanları sorumlularının ve sağlık çalışanlarının ayrı ayrı katıldığı 2 toplantıda ise özlük ve mali haklar, iş yükü, sağlık hizmeti, teknolojik ve fiziki yapıdaki değişiklikler, sosyal imkânlar, sağlık çalışanların sorunları ve memnuniyetleri değerlendirildi. Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sinan Bahçacı, Mersin Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Abdullah Serin, Başhekim Yardımcıları ve idari personellerin yer aldığı toplantılara Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek, SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, SASAM Danışmanlarımız Mehmet Atasever, Hasan Güler, Mehmet Gözlü, Mersin Şube Başkanımız Şemsettin Karadoğan ve Sağlık Bakanlığı’ndan Engin Uçar katıldı. Toplantıların ardından yönetimimiz ve SASAM uzmanları Mersin Şehir Hastanesini gezerek incelemelerde bulundu.

SORUNLARIN TESPİT EDİLMESİ ADINA ZİYARETİMİZ ÖNEMLİ

Mersin’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sorunların tespit edilmesi adına ziyaretin büyük önem taşıdığını söyledi. Mersin Şehir Hastanesinin Türkiye’de ilk açılan şehir hastanesi olduğunu hatırlatan Memiş, “Şehir hastaneleri, yeni dönemde önemli bir yere sahip olacak. Bu hastanelerden ilki olan Mersin Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Bu ziyaretlerdeki amacımız şehir hastanelerinin hasta, sağlık çalışanları ve yönetim açısından ele değerlendirmek. Varsa sorunları tespit ederek, çözüm önerilerini uzmanlarımızla hazırlamak ve konunun taraflarıyla paylaşmaktır. Yapacağımız bu çalışmanın inşa aşamasında olan diğer şehir hastaneleri için bir tecrübe aktarımı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.   

SASAM, ŞEHİR HASTANELERİ ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPACAK

Adana Şehir Hastanesine gerçekleştirilen ziyarette ise hastane idari yönetimi ve sağlık çalışanlarıyla Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, Mustafa Örnek, SASAM uzmanları ve Adana Şube Başkanımız Recep Kurum 2 ayrı toplantı gerçekleştirdi.  Toplantılarda yine hastanenin işleyişi, fiziki şartları, tıbbi cihazlar, idari yapısı ve sorunlar, özlük veya mali haklar, iş yükü, sağlık hizmeti, teknolojik ve fiziki yapıdaki değişiklikler, sosyal imkânlar, sağlık çalışanların sorunları ve memnuniyetleri ele alındı. Gerçekleştirilen toplantının ardından hastanenin bölümleri gezilerek incelemelerde bulunuldu. Mersin ve Adana Şehir Hastanelerinde incelemede bulunan SASAM Uzmanlarımız şehir hastaneleri modelinin Türkiye sağlık sistemine kazandırdığı avantajlar, yenilikler, fırsatlar ve dezavantajlar üzerine bir çalışma gerçekleştirecek. Hazırlanacak rapor, ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşılacak.




PAYLAŞ :