Memiş: Sağlık Çalışanları, Sağlıkta Dönüşümün Merkezinde Olmalı
28 Şubat 2018, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar ile birlikte Osmaniye Şubemizin Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Memiş, gündemdeki konuları değerlendirdi. Döner sermaye sistemindeki adaletsizliğe ve yıpranma payı konularına değinen Metin Memiş,  dağıtılabilir döner sermayenin artırılması ve sistemin yeniden oluşturulması gerektiğini söyledi. Yoğun iş yükünün sağlık çalışanlarını yıprattığını ve tükenmişlik sendromuna getirdiğini belirten Memiş, “Sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı ve adaletli bir döner sermaye sistemi için gereken adımlar atılmalı” dedi. Sağlık alanında devletimizin büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini belirten Metin Memiş, sağlık çalışanlarının sorunlarının gözetilmeden gerçekleştirilecek dönüşümün yarım kalacağını dile getirdi. Memiş, “Sağlık hizmetlerinde reformlar yapıldı. Şehir hastaneleri kuruluyor. Bu hastaneler son teknoloji ile donatılıyor. Bütün bunlar yapılırken, buralarda görev yapacak sağlık çalışanlarının talepleri dikkate alınmalı, sorunları çözüme kavuşturulmalı. Sağlıkta dönüşümün birinci aşaması başarıyla tamamlandı, sırada ikinci aşama var. Sağlık çalışanları bu dönüşümün merkezinde yer almalıdır” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANELERDEKİ TEKNOLOJİ ÖZEL HASTANELERDE YOK

Şehir hastanelerine de değinen Memiş, şehir hastanelerinin özel hastanelerin neredeyse tamamında olmayan teknolojiyle donatıldığını belirterek, “Şehir hastaneleri vatandaşlarımıza 5 yıldızlı otel konforu sunuyor. Şehir hastanelerinin son halini yerinde gördük ve gelinen noktada hastane hem fiziki mekân itibarıyla hem de tıbbi teknoloji itibarıyla gerçekten özel hastanelerin neredeyse tamamında olmayan bir mükemmellikte yapılmış” şeklinde konuştu. “SASAM uzmanlarımız bizimle birlikte şehir hastanelerinde incelemede bulundu, sağlık çalışanlarının sorunları ve memnuniyetini gerçekleştirdiğimiz ziyarette gözlemleme fırsatı bulduk” diyen Memiş, “Son sağlık teknolojisi, şehir hastanesine aktarılmıştır. Binanın yapısı ve hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için bu gerçekleştirdiğimiz ziyaret büyük önem taşıyor” diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELEDE ÜLKEMİZİN, DEVLETİMİZİN, HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin işgal altında tuttuğu Afrin'e doğru ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörü temizleyene kadar mücadele vereceğini hatırlatan Metin Memiş, Kahraman Türk Askerinin her zaman yanında olduğumuzu ifade etti. Sağlık çalışanlarının da vatanına ve milletine hizmet aşkıyla bölgede büyük bir gayret gösterdiğini aktaran Memiş, Türkiye’nin Afrin’de 7 düvele karşı mücadele verdiğini söyledi.  Terörü ve terör yanlılarının her zaman karşısında olduğumuzu dile getiren Memiş, terörle mücadelede her zaman ülkemiz, devletimiz ve hükümetimizin yanında olduğumuzu kaydetti.

ÇENET: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETİ İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Programda konuşan Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet ise çözüm odaklı sendikacılık yaptıklarını belirterek sağlık çalışanlarının memnuniyeti için mücadele verdiklerini söyledi.  Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla devamlı bir araya gelerek sorunların çözümü için fikir alış verişinde bulunduklarını ifade eden Muhittin Çenet, “Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere Genel Merkez Yönetimimize ve bizi yalnız bırakmayarak programımıza katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Av. Hamza Tor, Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Kahraman, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı, Gaziantep Üniversite Şube Başkanımız Cuma Kerkez, Kilis Şube Başkanımız Hüseyin Özcan, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Kahramanmaraş Şube Başkanımız Bünyamin Mutlu Demirci ve şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Gerçekleştirilen İl Divan Toplantısının ardından Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Osmaniye Devlet Hastanesi acil serviste nöbet tutan sağlık çalışanlarını ve 112 Komuta Kontrol Merkezi 2 No’lu acil sağlık hizmetleri istasyonu çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

PAYLAŞ :