Memiş: Sağlıkçılar Sınır Bölgesinde Büyük Özveriyle Görev Yapıyor
19 Şubat 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar’la birlikte İzmir 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş gündeme dair açıklamalar yaptı.  Zeytin Dalı Harekâtı’nın sınır güvenliğimiz ve vatandaşlarımızın can güvenliği için çok önemli bir operasyon olduğuna değinen Metin Memiş, Kilis’e giderek sınır bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini de belirtti. Sağlık çalışanlarının bölgede büyük bir özveriyle çalıştığını söyleyen Memiş, “Kilis’e giderek sağlık çalışanlarımızın ve Mehmetçiğimizin yanında bulunduk ve onların vatanları için verdiği mücadeleye şahit olduk” dedi. “Ülke sevgisi, ona hizmetle ölçülür. Ülke için canını vermekten daha büyük sevgi mi olur? Ülkesi ve milleti için can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum. Bu uğurda gazi olan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyor, minnet ve şükranlarımı iletiyorum. Bu hayati mücadeleye gözünü kırpmadan katılan sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK CAMİASI ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM

Terörle mücadeleye savaş diyen Tabipler Birliği’ne ilk tepkiyi sosyal medyada  sendikamızın verdiğini hatırlatan Metin Memiş, daha sonra basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulunduğumuzu kaydetti. Bu örgütün ismindeki Türk kelimesinin çıkarılmasının da yine Sağlık-Sen’in teklifi olduğunu hatırlatan Memiş, ““Tabipler Birliği’nin ismindeki Türk ifadesinin kaldırılması ve hekimlerimizden aldığı zorunlu aidat soygunu son bulması için çalışmalar sürüyor. Türkiye’nin terörle mücadele sürecinde hep terörün yanında yer alan bu örgüt artık vatanını seven hekimlerimizin adına konuşamaz. Defalarca sağduyulu hekimlere çağrıda bulunduk, bu yapının içindeki terör sevicilerin seçilmemesi için mücadele vermeleri gerektiğini ifade ettik. ‘Vatan Sevdalısı Sağlıkçılar’ buluşmasında da hekiminden hizmetlisine kadar tüm sağlık çalışanları Mehmetçiğin ve devletinin yanında olduğunu gösterdi. 42 STK’nın katıldığı bu buluşma sonrası inşallah sağlık camiası adına önemli gelişmeler yaşanacaktır” şeklinde konuştu.   

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI DEVAM ETMELİ

Yıpranma payı ve adaletli bir performans sisteminin öncelikli taleplerimiz içinde yer aldığını hatırlatan Memiş, döner sermaye sisteminin değişmesi ve dağıtılabilir döner sermayenin artırılması için gerekli adımların atılmasını beklediğimizi ifade etti. Sağlıkta yaşanan istihdam sorununa da değinen metin Memiş, ülkemizde sağlık çalışanlarının Avrupa’daki meslektaşlarına göre 4-5 kat daha fazla çalıştığını söyledi. Bu yıl hekim atamalarıyla birlikte Sağlık Bakanlığının 55 bin civarı sağlık personeli atanacağını açıkladığını aktaran Memiş, istihdam sorunun çözümü için sağlık personeli alımının devam etmesi gerektiğini söyledi.     

ÖZDEMİR: SAĞLIKÇILARI  MEMNUN EDECEK DÖNER SERMAYE SİSTEMİ OLUŞTURULMALI

Toplantıda İzmir 2 No’lu Şube Başkanımız Ekrem Özdemir ise İzmir 2 No’lu Şube olarak sağlık çalışanlarının sorunları her zaman gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi. Özellikle döner sermaye sistemindeki adaletsizliğe değinen Ekrem Özdemir, sağlık çalışanlarını memnun edecek bir döner sermaye sisteminin oluşturulması gerektiğini söyledi. Özdemir, İl Divan Toplantısında kendisini yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ile Himmet Bayar’a ve kongreye katılan şube başkanlarımıza, siyasi kurumunun temsilcilerine teşekkür etti. Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Afyon Şube Başkanımız Abdülkadir Hız, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu, Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün, Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irgat, Uşak Şube Başkanımız Muhammed Ali Aloğlu, Eskişehir Şube Başkanımız Hüseyin Köksal, Çankırı Şube Başkanımız Tuna Dinç, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, Samsun Şube Başkanımız İlhan Öksüz ve Ordu Şube Başkanımız Bilal İnanlı da katıldı.

PAYLAŞ :