Memiş: Adaletli Bir Döner Sermaye Sistemi Bekliyoruz
19 Şubat 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak'la birlikte Ankara 1 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı. Toplantıya ayrıca Memur-Sen Onursal Başkanı ve AK Parti Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu da katıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, gündemdeki konuları değerlendirdi. Yıpranma payı ve adaletli bir performans sisteminin öncelikli taleplerimiz içinde yer aldığını hatırlattı. Döner sermaye sisteminin değişmesi ve dağıtılabilir döner sermayenin artırılması için gerekli adımların atılacağına yönelik açıklamaların yapıldığını belirten Memiş, bu çalışmaların bir an önce sona ermesi gerektiğini kaydetti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ OMZUNDAKİ YÜK ALINMALI

Yıpranma payı konusunda da önemli gelişmeler yaşandığını ve büyük yol aldığımızı söyleyen Metin Memiş, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir yıpranma payının çıkması için mücadele verdiğimizi ifade etti. Yıpranma payını ilk gündeme getiren ve bunun mücadelesini verenin Sağlık-Sen olduğunu söyleyen Memiş, “Israrla talep ettik, sözünü aldık. Ancak bürokrasiye takıldık. Bu arada yıpranma payını, bizim istediğimiz ve sözü verilenden farklı şekillerde hayata geçirme çalışmaları oldu. Bunları şiddetle reddettik” şeklinde konuştu. “Sağlıkta istihdam arttırılarak sağlık çalışanlarının üzerindeki yük azaltılmalı” diyen Memiş, “Türkiye’de sağlık çalışanları istatistiklere göre Avrupa’daki personelden 4-5 kat daha fazla çalışıyor ve yıpranıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı personel istihdamıyla bu sorunun bir nebze de olsa aşılmasını bekliyoruz. Hekim sayılarıyla birlikte son açıklamaya göre 55 bin sağlık personeli alınacak ki bu sayı, son yıllardaki en yüksek personel alımı olacak.  Nitelikli, kaliteli sağlık hizmetinin verilmesine katkı sağlamak için sağlıktaki istihdam yetersizliği giderilmeli ve yıpranan sağlık çalışanlarının omzundaki yük bir nebzede olsa alınmalı” şeklinde konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DEVLETİNİN VE MEHMETÇİĞİN ARKASINDA

Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Genel Başkanımız Memiş, terörü sınırımızdan temizleyene kadar mücadelenin süreceğini kaydetti. Sağlık çalışanlarının devletinin ve Mehmetçiğin arkasında olduğunu dile getiren Memiş, ‘Vatan Sevdalısı Sağlıkçılar’ buluşmasında tüm sağlık çalışanlarının devletinin yanında olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.  Memiş, özellikle sınır bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile çalışıldığını kaydetti. Tüm ülkenin bu harekatla birlikte kenetlendiğini ifade eden Memiş, terörü destekleyen ve terörün yanında yer alan malum odakların ise milletten gereken tokatları yiyeceğini belirtti.  Afrin Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Memiş, Gazilerimize de acil şifalar dileyerek sözlerini noktaladı.

GÜNDOĞDU: HAİNLERE KARŞI ÜLKEMİZDEN YANAYIZ

Memur Sen Onursal Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da toplantıda bir konuşma yaptı. PKK ve PYD terör örgütleriyle yapılan mücadelenin savaş olamadığını belirten Ahmet Gündoğdu, Tabipler Birliğinin “savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklamasını hatırlatarak bu tür odakların terörün yanında yer almak için Türkiye Devletinin aleyhinde açıklamalar yaptığına dikkat çekti. Gündoğdu, “Türkiye devletinin terör örgütlerine karşı yaptığı operasyon tıp diliyle söyleyecek olursak halk sağlığı sorunu değildir, koruyucu hekimliktir” şeklinde konuştu. “Tüm sağlık teşkilatının destekçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diyen Ahmet Gündoğdu, “Bize tarafsınız diyorlar evet tarafız, hainlere karşı ülkesini satanlara karşı ülkemizden yana, bayrağımızdan yana, vatanımızdan yana ve ezanımızdan yanayız. Bu dünde böyleydi, bundan sonrada böyle olacak” dedi

ŞAHİN: YIPRANMA PAYI TÜM SAĞLIK PERSONELİNİ KAPSAMALI

Toplantıda konuşan Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin ise döner sermaye adaletsizliğine ve personel yetersizliğine değindi. Yıpranma payının tüm sağlık personelini kapsayacak şekilde çıkmasını beklediğimizi ifade eden Şahin, döner sermaye adaletsizliğinin bir an önce giderilmesi için Sağlık Bakanlığı yetkililerini birlikte çalışmaya davet etti. Ankara 1 No’lu Şube İl Divan Kurulu Toplantısına Bakanlık Şube Başkanımız Tahir Eren, ASPB Şube Başkanı İbrahim Şahin ve Üniversiteler Şube Başkanımız Ercan Öztürk de katıldı.

PAYLAŞ :