ASPB’deki Kadro Mağduriyeti Giderilmeli
24 Ocak 2018, Çarşamba

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda (ASPB) ek ders karşılığı görev yapan çalışanlar Genel Başkanımız Metin Memiş’i ziyaret ederek sorunlarını ve kadro taleplerini iletti. 

Genel Başkanımız Metin Memiş, ASPB’de ek ders karşılığı çalışanların, vekil ebe ve hemşireler ile kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarının kadro mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirtti. ASPB ek ders karşılığı görev yapan çalışanların sorunlarını ve kadro taleplerini yakından takip ettiğimizi aktaran Memiş, Sağlık-Sen olarak her platformda bu talebi gündeme getirdiğimizi söyledi.  ASPB’de ek ders karşılığı görev yapanların, vekil ebe ve hemşireler ile kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarının kadroya alım sürecine dâhil edilmemesinin bir eksiklik olduğunun altını çizen Memiş, maaş ve özlük hakları kapsamında adaletin sağlanması için bu mağduriyetin giderilerek bu meslek gruplarına da kadro verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

ASPB ek ders karşılığı tam zamanlı çalışanlar, 81 ilden meslektaşları tarafından hazırlanan dilekçeleri Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere Genel Başkanımız Memiş’e teslim etti. Kadro alım sürecine dâhil edilmek istediklerini ifade eden ASPB ek ders karşılığı çalışanlar, maaş ve özlük hakları noktasında yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep ettiklerini söylediler.

PAYLAŞ :