Örnek, Kocaeli Şubemizin Programına Katıldı
14 Ocak 2018, Pazar

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Kocaeli Şubemizin düzenlediği kahvaltı programına katıldı.

Kahvaltı organizasyonunda Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanlarıyla bir araya gelen Mustafa Örnek soruları cevaplandırdı ve iletilen sorunların takipçisi olacağımızı ifade etti. Sağlık-Sen olarak üniversite hastanelerinde çalışanların sorunlarının çözümü için mücadele ettiğimizi belirten Mustafa Örnek, “Üniversite hastanelerimizde çalışanlar döner sermaye, yer değişikliği, yoğun mesai ve özellikle personel istihdamı noktasında sıkıntılar yaşamaktadır” dedi. Üniversite çalışanlarının, özellikle ekonomik anlamda pek çok sorunlarının bulunduğunu ifade eden Örnek, “Bu konuda özellikle üniversiteler maddi anlamda yeniden yapılandırılmalı ve üniversitelere maddi destek verilmeli. Üniversite hastanelerinin yapısal, işletme, finansal ve çalışan sorunlarını ele alan analizimiz yayınlandı. SASAM Enstitümüzün uzman ekibi tarafından hazırlanan analizimizde sorunların tespitlerini ve çözüm önerilerini konu edindik. Özellikle bu yayınımız ilgili kurumlar tarafından baz alınmalı ve üniversite hastanelerindeki sorunların çözümü için gerekli adımlar bir an önce atılmalı” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: ÜNİVERSİTELERİN ÖZERK YAPISI NEDENİYLE SORUN YAŞANIYOR

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın daha iyi yaşam koşullarına ve daha güvenli bir geleceğe kavuşması için hizmet ürettiklerini belirten Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım, “Bu doğrultuda tüm çalışanların her zaman yanında olmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Sağlık-Sen olarak üniversite hastanelerinde görev yapan personellerin sorunlarını her platformda dile getirdiğimizi belirten Erdal Yıldırım, “Toplu sözleşmede, üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personelinin tavan katsayılarının 1.50’den 1.70’e çıkarılması, sabit ek ödemelerin her ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi gibi kazanımlarımız oldu. Ancak, gerek üniversitelerin özerk yapısı gerekse her üniversitenin kendi şartları nedeniyle birçok sorun yaşanıyor ve bizler bu sorunları aşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek’in yanı sıra kahvaltı programına AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Sekreteri Murat Kolay ve Kocaeli Üniversitesi Hastane Müdürü Hakan Bekar da katıldı.

PAYLAŞ :