Mehmet Akif İnan Örnek Bir Şahsiyettir
09 Ocak 2018, Salı

Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Memur Sen'in kurucusu dava adamı Mehmet Akif İnan'ı rahmetle andıklarını belirterek, "Mehmet Akif İnan Ağabeyimiz, medeniyetimizin nadide örnek şahsiyetlerindendir" dedi. 
Her zaman aktif kişiliği ile dikkat çeken Akif İnan, 1960’da Kahramanmaraş’ta Üstad Necip Fazıl’la tanıştı ve ondan hayatı boyunca  gözle görülür bir şekilde etkilendi. İnan, 5 yıl kadar Türk Ocağı’nda faaliyet gösterdi. Şu an ülke çapında ciddi bir örgütlenmeyi  başaran, güzel işlere imza atan, Memur Sen'in kurucusu olan İnan'ı saygı ve rahmetle andıklarını belirten Başkan Yıldırım, "Bu dava adamı, medeniyetimizin nadide örnek şahsiyetlerindendir" dedi.
 
“Mehmet Akif İnan bir vefa timsalidir"
'Onun  kurmuş olduğu teşkilatların mensupları vefayı en derin manada anlamlandıran büyük bir ailedir' diyen Yıldırım, "İnsan vardır makamdan, mevkiden değer kazanır, güç kazanır, insan vardır makama, mevki’ye değer katar, güç katar şeref verir. Mehmet Akif İnan Ağabeyimiz bulunduğu makama, taşıdığı ünvana değer katmıştır, anlam katmıştır. Görevde bulunduğu makamları da taşıdığı ünvanları hakkını vermiş, bu uğurda ter akıtmıştır. Mehmet Akif İnan Ağabeyimizin hayatı bugün biz gençlere şu mesajı veriyor; hangi görevde bulunuyorsanız, hangi ünvanı taşıyorsanız veya nereye talipseniz o uğurda ter akıtın, enerji harcayın, bedavaya değil emek verin. Mehmet Akif İnan Ağabeyimiz, “Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım” diyerek sendikal anlayışını ortaya koymuş, bu doğrultuda hak ve özgürlük mücadelesini yürütmüştür. Mehmet Akif İnan Ağabeyimiz 'Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası' ifadesindeki gibi dil, din, ırk ayrımı yapmadan bütün insanlığa iletişim kurulabileceğini ifade ediyor. 'Senin düşüncelerine katılmıyorum ama düşüncelerini özgürce ifade edebilmen için hayatımı bile verebilirim…' diyen Voltaire ile tamamen aynı düşünüyor. Başkaların fikirlerine saygı gösteren bir şahsiyettir. Bir birimizin fikrine tahammül etmemiz, saygı göstermemiz gerektiğinin altını çiziyor. İşte onun için Mehmet Akif İnan Ağabeyimizi anmak değil onu anlamalıyız. Çağa taşımalıyız. Bugün gençleri olarak böyle abide şahsiyetlerin hayatı, fikir ve düşünceleri bize yön vermelidir'  dedi

PAYLAŞ :