Sağlık-Sen’den Necdet Ünüvar’a Ziyaret
11 Ocak 2018, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek ile birlikte AK Parti Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar'ı ziyaret etti.

Ziyarette sendikamızın ve SASAM’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Memiş, Sağlık Okur Yazarlığı Araştırması Burdur Pilot Uygulaması, Sağlık Çalışanlarının Sağlıklı Yaşam Alışkanlıklarının Geliştirilmesi, Sağlık Sistemi Yıllık İzlenme ve Değerlendirilme Raporu, Sağlık Çalışanları İçin Çalışan Dostu Kurum ve Yönetici Okulu projelerini de hayata geçireceğimizi ifade etti.

SASAM Enstitümüzün şehir hastaneleriyle ilgili bir ekip oluşturduğunu aktaran Memiş, yapımı devam eden ve biten şehir hastaneleriyle ilgili Necdet Ünüvar’la bilgi alışverişinde bulundu.

Ocak ayında TBMM’ye gelmesi beklenen, sağlık çalışanlarıyla ilgili yasal düzenlemelerle ilgili talebimizi de Ünüvar’a ileten Genel Başkanımız Memiş, “Sağlık çalışanları yıpranma payının herkesi kapsayacak şekilde hayata geçmesini bekliyor. Adaletsiz döner sermaye sisteminin değişmesini istiyor. Şiddetin sona ermesini, ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasını istiyor. Şiddet mağduru olmak istemiyor. Yetersiz istihdam sebebiyle iş yükü altında ezilen sağlık çalışanları, yeni istihdamlarla bu yükün azaltılmasını, çalışma şartlarının iyileştirilmesini bekliyor. Yapılacak yasal düzenlemenin beklentileri karşılayacak, sağlıkta dönüşümün ikinci aşamasında çalışan memnuniyetini önceleyen şekilde hayata geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Necdet Ünüvar ise konuşmasında, Sağlık-Sen ve SASAM’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini, fırsat buldukça çalışmalara katıldığını hatırlattı. Yapılan çalışmaların sağlık ve sosyal hizmet politikalarına katkı sunduğunu belirten Ünüvar, çalışan memnuniyetini kendisinin de önemsediğini, bu yöndeki talep ve beklentilerin karşılanması için çaba göstereceğini kaydetti.

PAYLAŞ :