Dördüncü Grup Teşkilat Eğitimimiz Tamamlandı
08 Ocak 2018, Pazartesi

Dördüncü Grup Teşkilat Eğitim Toplantımız düzenlenen, eğitimlerle tamamlandı. Teşkilat Eğitim Toplantımızda Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek; "Sendikal Mevzuat ve Toplu Sözleşme" konusunda, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın'ın; "Değerler Sendikacılığı ve Saha Uygulamaları" konusunda ve Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammet Alpkent'in; "Proaktif İnsan Modeli" konusunda teşkilatımıza sunum gerçekleştirdi.

Sendikal mevzuat ve toplu sözleşme hakkında sunum yapan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, sağlık çalışanlarının temel sorunlarına, döner sermayede soruna, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına ve yıpranma payına yönelik teşkilatımıza bilgi verdi. Sendikal taleplerimizi teşkilatımızla birlikte oluşturduğumuzu belirten Örnek, elde edilen başarıların örgütlü gücümüz ve çözüm odaklı sendikacılıktan geldiğini de belirterek, “Sorunlardan beslenmek yerine çözüm önerileri geliştiriyoruz. Elde ettiğimiz kazanımları, gerek internet sitemiz gerekse sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra internet sitemize soru-cevap bölümünü ekleyerek iletilen soruları anında cevaplandırıyoruz” şeklinde konuştu. Sunumunda, soruları da cevaplandıran Örnek, iletilen sorunların da takipçisi olacağımızı ifade etti.

BİLGİSİZ SENDİKAL MÜCADELE OLMAZ

Değerler Sendikacılığı" seminerinde konuşan Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, batının bize dayattığı değerlerden çok kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kadim medeniyet değerlerinin temsilcisi olduğunu söyleyen Özaydın, birlikte başarmanın en önemli yollarından birinin de ortak değerler etrafından kenetlenmek olduğunu ifade etti. Özaydın, teşkilatın bilgilendirilmesi ve kazanımların teşkilata aktarılması gibi önemli konuların sosyal medya üzerinden duyurulduğunu, teşkilatında bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi. Bilginin önemine vurgu yapan Özaydın bilgisiz bir şekilde yapılan sendikal mücadelenin hamaset olacağını söyledi. Sosyal medya üzerinde oluşturulan yalan bilgilere ödün vermememiz gerektiğini ifade eden Özaydın, bilgi kirliliğini önlemek için araştırıp bilgi sahibi olmamız gerektiğini belirtti.

Özaydın'ın sunumunun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye tiyatro ekibi, skeçlerle programa katkı da bulundu.

PROAKTİF İNSANLAR DÜNYA’YI DEĞİŞTİREBİLİR

Proaktif insan modelini anlatan Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammet Alpkent, mecbur olmadığı halde harekete geçen insanların proaktif insan olduklarını söyledi. “Proaktif insanlar, idealleri uğrunda kimseden teşvik beklemeden sorumluluk üstlenirler” diyen Muhammet Alpkent, harekete geçme eğilimlerine göre insanların 3 ayrıldığını ve bunların proaktif insanlar, reaktif insanlar ve deaktif insanlar olduğunu söyledi. Dünya’da proaktif insanların çok kısıtlı olduğunu söyleyen Alpkent, proaktif insanların artmasıyla birlikte dünyanın değişebileceğini dile getirdi. Proaktif insanlara örnekler veren Alptekin, bu insanların hiçbir mecburiyet yaşamadığı halde harekete geçtiğini ve bir şeyleri değiştirmek için mücadele verdiğini vurguladı. 

Eğitimlerin ardından gerçekleştirdiğimiz elektronik sınavla birlikte dereceye giren katılımcılara ödüller verildi. Programımız Serdar Tuncer ve ekibinin şiir dinletisi ve Teşkilat Eğitim Programı’na katılanlara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.




PAYLAŞ :