İŞARET DİLİ EĞİTİM KURSU
21 Aralık 2017, Perşembe

      Sağlık kurumlarında engelli bireyler için ulaşılabilirliği temel bilgiler rehberi doğrultusunda düzenlemekteyiz.Ancak engelli vatandaşlarımızın sağlık kurumlarından kaliteli hizmet alabilmeleri için fiziksel mekanların düzenlenmesi kadar,sağlık personeliyle iletişim kurabilmeleri de oldukça önemlidir.Bu düşünce ile işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız ile sağlık personelinin iletişimini kolaylaştırmak,daha hızlı ve daha kolay hizmet vermek amacıyla sağlık çalışanlarımıza işaret dili kursunun verilmesini önemli gördük.

       işaret dili eğitiminin sağlık alanında önemli bir eksiği gidereceğine inanıyoruz.işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulacağını hedefliyoruz.

İşaret dili bilen engel tanımayan sağlık personeli ,engelli hastayla daha iyi iletişim kuracak işitme ve konuşma engelli bireylerin kendilerini daha rahat ifade etmelerini sağlayacaktır.

       Sağlık hizmetlerinde insan odaklı yaklaşımı temel olarak bedensel,zihinsel ve sosyal koşullar nedeniyle özel ihtiyacı olan bireylere bir hizmet olarak adlandırıyoruz.

     Eğitimin verilmesi noktasında Halk Eğitim Merkezine ve usta öğreticisine Sağlık Sen olarak teşekkür ederiz.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :