RİZE'DE, BAYIRBUCAK TÜRKMEN BÖLGESİNE YÖNELİK HAREKAT PROTESTO EDİLDİ....
24 Kasım 2015, Salı

Rize'de, Bayırbucak Türkmen Bölgesine yönelik harekat protesto edildi. Memur-Sen Rize Şubesi üyeleri, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekat tepki gösterdi.

Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta,"Bayırbucak’ta, Türkmen Dağı’nda, Suriye’de olanlardan “bize ne” diyemeyiz.  Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var" dedi.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda ellerinde pankartlarla toplanan Memur-Sen üyeleri, Bayırbucak Türkmenleri aleyhine slogan atarak, ellerindeki Türk bayraklarıyla harekata tepki gösterdi.

rize-memur-sen,-bayirbucak-protestosu-foto-galeri.jpg

Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, grup adına yaptığı konuşmada, Bugün mazluma sahip çıkma günü. Bugün Esed’e, Putin’e, DAEŞ’e, İran’a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere ve vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günü olduğu söyledi.

Usta, İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inandıklarını belirterek, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ’le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya’nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran’ın desteğini alıyor ve hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar" dedi.

resul-usta-002.jpg

Bayırbucak Türkmenlerine her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirten Usta, şunları kaydetti:"Bayırbucak’ta, Türkmen Dağı’nda, Suriye’de olanlardan “bize ne” diyemeyiz.  Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya’nın zulmüne terk edilemez.Biz de onların zulmüne karşı çıkarak, mazluma omuz vererek tarihin bize yüklediği sorumluluğu yerine getireceğiz. Böylece tıpkı ecdadımız gibi merhamet tarihinin adalet sayfalarında yerimizi alacağız."

Usta, "Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Siyah, beyaz, sarı ırk diye ayrılmaz, insanlık noktasında buluşursak DAEŞ tükenir, barış ve huzur ümidi filizlenir" değerlendirmesinde bulundu.

Zalim Rusya’yı, Katil Esed’i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınadıklarını ifade eden Usta, şöyle devam etti:"Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye’de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

Usta, "Biz merhameti, barışı, kardeşliği, demokrasiyi ve uluslararası adaleti savunan çağın medeniyet insanları olarak, susmayacağız. Katliamlara, zulme ve zalimlere karşı sesimizi yükseltmekten hiç geri durmayacağız" diye konuştu.

 

PAYLAŞ :