Memiş: Yetenekli ve Donanımlı Bir Teşkilat Olmazsa Olmazımız
16 Aralık 2017, Cumartesi

Sendikamız tarafından şube başkan, yönetim kurulu ve temsilcilerimize yönelik olarak düzenlenen Teşkilat Eğitim Programları’nın 1. Grup toplantısı Antalya’nın Alanya ilçesinde başladı. 1. Grup Teşkilat Eğitim Programı’nın açılışında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, eğitim programıyla ilgili teşkilatımıza bilgi verdi ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Teşkilat eğitim programlarının sendikamızın kurumsal kimliği için her zaman çok büyük önem taşıdığını belirten Genel Başkanımız Metin Memiş, “Yetenekli ve donanımlı bir teşkilat olmazsa olmazımız” dedi. Sağlık-Sen’in her zaman bilginin ve hikmetin ışığında hareket ettiğini ifade eden Metin Memiş, teşkilat olarak mesleki ahlakın, milli varlığın, medeni değerlerin üstün temsilcileri olarak çalışma hayatına ve toplumsal hayata ışık saçacağımızı belirtti.

Sağlık-Sen ve Memur-Sen hareketinin güçlü teşkilatıyla ve bir milyonu aşan üyesiyle toplumsal hayatın bütün alanlarında öncü bir düşünce olarak varlığını hissettirdiğini söyleyen Memiş, “Çalışma hayatında, eğitimde, sosyal hayatta; millet tasavvurunun, farklılıkları zenginlik sayan milli kültürün, sosyal adaletin, toplumsal dayanışma ikliminin hakim olması için öncü olmalıyız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışma sahasında emeğimizle, hak mücadelemizle yolumuza devam ederken, bize yakışan bu temel ilkelerle hareket etmektir” şeklinde konuştu.

MİLLİ MESELELERİ HER ZAMAN ÖNCELEDİK ANCAK HAK MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEDİK

Hak mücadelesini; sorumluluk şuuruyla birlikte ele alıp, kültürel mirasımız gereği 4 temel ahlak üzerine inşa ettiğimizi ifade eden Metin Memiş, bu 4 temel ahlakın; hikmet, adalet, iffet ve yiğitlik olduğunu belirtti. 4 temel ahlak ilkesiyle birlikte erdemli insanın ve erdemli bir hayatın ortaya çıktığını aktaran Memiş, “Emek mücadelemizi de, egemenlik mücadelemizi de, kültür ve medeniyet mücadelemizi de bu 4 temel ahlak ilkesi çerçevesinde yürütme gayreti içinde olduk. Bu anlayışımız; Memur-Sen’in kuruluşundan bugüne dek böyle devam etmiş, bizi bilenler böyle bilmiştir. Bugüne kadar emanetini yüklendiğimiz çalışanlarımızın hak mücadelesinde hiçbir zaman geri adım atmadık. Ancak bireysel veya sendikal çıkarlarımızı, milli meselelerin önüne de koymadık. Çalışma hayatında ve politikada yapılan yanlışlara her zaman muhalefet ettik. Ancak ne ülkeyi kaosa sürükleme amacı taşıyan muhalif rüzgârlara kapıldık, ne de muhalif rüzgarlar estirdik. Çalışma hayatını, sendikal hayatı güçlendiren kazanımları da bize yakışan bir ahlak ve Allah’a hesap verme duygusuyla karşıladık” diye konuştu.

ANADOLU İZİN VERMEDEN HİÇ KİMSE KUDÜS’ E SAHİP OLAMAYACAKTIR

Konuşmasında gündemde olan Kudüs konusuna da değinen Genel Başkanımız Metin Memiş, Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün yıkımının insanlık tarihinin, tarihin ve farklı kültürlerin yıkımının olacağını ifade etti. Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ın da bir Kudüs aşığı olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Memiş sözlerini şöyle sürdürdü: “Ecdadımız tam 401 yıl, yani tam dört asır boyunca aynı şehri ve bölgeyi kan, gözyaşı ve acıya boğmadan, tüm semavi inançların ortak mekanı ve değeri olarak muhafaza etmiş, ortak kültür ve kaderin kutlu beldesinde nasıl huzur içinde yaşanılması gerektiğinin en güzel örneklerini sergilemiştir. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve yakın arkadaşları Yedi Güzel Adamın hemen tüm eserlerinde bir Kudüs hassasiyeti görürüz.  Kurucularımızın ve kurucu iradenin bizlere miras bıraktığı bu idraki ve Necip Fazıl üstadın deyişiyle “Mukaddes Emaneti”, aynı bilinçle sahiplenip taşımak ve bizden sonrakilere aktarmak hepimizin boynuna borçtur. Kurumsal kimliğimizin ruhu böyle bir şeydir. Haçlı ve Siyonist Taarruz hiçbir zaman Anadolu’yu geçmeden Kudüs’ e ulaşamamıştır. Anadolu o gün o taarruza nasıl canla başla karşı koymuşsa bugün de aynı ruh, azim ve kararlılıkla karşı koyacaktır. Anadolu izin vermeden hiç kimse Kudüs’ e sahip olamayacaktır.”

ÜLKEMİZ ADINA SÜREKLİ ÜRETEN OLACAĞIZ

2018 yılının ülkemiz için çok önemli olduğunu belirten Memiş, Sağlık-Sen olarak daha dinamik, daha üretken bir teşkilat olarak ülkemize katkıda bulunmaya devam etmeye mecbur olduğumuz kaydetti. “Ülkemizin geleceği adına, çalışanlarımız adına meydanı asla boş bırakmayacağız” diyen Memiş “Bu hareketin; taşıdığı ruh ve yüklendiği misyon itibariyle, her zaman tarlada izi vardır, Hak namına söyleyeceği sözü vardır. Teşkilat kadrolarımızla, kadınlar komisyonumuzla, engelliler komisyonumuzla, sürekli üreten olacağız. Faaliyetlerimizle, projelerimizle, kazanımlarımızla çalışanları buluşturacağız. Biz Genel Merkez Yönetimi olarak merkezde, şubelerimiz ve temsilcilerimiz illerinde, çalışanları ilgilendiren sorunları hızlı şekilde takip edeceğiz ve çözüm için tüm imkanları seferber ederek, fırsatçılara alanda boşluk bırakmayacağız. 2018 yılı hem sendikal mücadelemiz hem ülkemizin geleceği açısından son derece hayati bir yıl olduğunu unutmamalıyız. Çalışanlarımızın tasasına, mutluluğuna ortak olmak, daha güzel bir gelecek için onlara umut olmak, sendikal anlayışımızın şiarıdır” dedi.

BATI İNSANSIZ UYGARLIĞIN ADIDIR

Genel Başkanımız Metin Memiş’in konuşmasının ardından program AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün ‘Yerlilik ve Millilik’ konferansıyla devam etti. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da aldığı “Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olması” kararının tarihi bir adım olduğunu işaret eden Metin Külünk, “Son yüzyılın ‘one minute’dan sonra, ‘dünya 5’ten büyüktür’den sonra yani bir iddianın, dünyanın güç merkezine yönelik en kökten itirazın ete ve kemiğe büründüğü gündür bugün. Bugünü tarih sayfalarını kaydedin. Son yüzyıldır üzerimizde kabus gibi duran, eşitlikten, adaletten, sevgiden ve insandan mahrum dünyayı şekillendiren bu gücün yönetim merkezinde insan yoktur. Batı insansız uygarlığın adıdır. Bugün dünya insansız bir uygarlığın hegemonyası altındadır. Eşref-i mahlukat olan insan üzerinden buna itiraz etmesin diye İslam da tasfiye edilmek isteniyor” diye konuştu.

2 gün sürecek olan 1. Grup Teşkilat Eğitim Programımıza Afyon, Aydın, Balıkesir, Burdur, Diyarbakır, Elazığ, İzmir- 1 Nolu İzmir- 2 Nolu, Kahramanmaraş, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Rize, Trabzon, Uşak Şubelerimizin yönetimleri ve temsilcileri katıldı.

 

PAYLAŞ :