8 KASIM DÜNYA RADYOLOJİ GÜNÜNÜ KUTLADIK
08 Kasım 2017, Çarşamba

         Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 08.kasım Dünya Rayoloji günü gününü kutladık.Kutlamaya katılan başta tüm radyoloji çalışanlarına  Elazığ K.H.B. idari hizmetler baskanimız Emrah GECEKUŞU beye ve hastane yoneticisi Doc.Dr.Cahit POLAT beye, bashekim yardimcilarimiza ,idari birim yoneticilerimize ve Saglik-sen temsilcilerimize tesekkur ederiz. Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet KARATAŞ, Sadece yılın bir gününde hatırlanmak istemeyen Radyoloji teknisyen ve teknikeri çalışanlarının yıllardır çözüm bekleyen sorunları artık görmezden gelinmemeli, çalışma koşulları ve çalışma süreleri acilen iyileştirilmelidir.

    Sağlığın her alanında görev yapan sağlık çalışanları için, paydaş olmanın gereğini yerine getirilmeli ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması yönünde ciddi adımlar atılmalıdır.Bu bağlamda, radyoloji ünitelerini, "Radyasyon Güvenliği Yönetmeliği" çerçevesinde ele alarak, sağlıklı hizmet üretmesi yönünde yeniden yapılandırılmalıdır. Alanla ilgili personel istihdamı yapılarak, uzman dışı, vasıfsız çalıştırmanın önüne geçilmelidir. Cihaz modernizasyonunun sağlanması, uygun havalandırma ve izolasyonu ile birlikte yeterli fiziki çalışma koşulları oluşturularak sağlıklı hizmet üretir hale getirilmelidir.

   Radyasyonun, insan sağlığını tehdit eden olumsuz etkilerine ilişkin onca bilimsel çalışmaların varlığına rağmen, çalışanların mesai saatlerinin artırılmasıyla başta kanser olmak üzere radyasyona bağlı birçok ölümcül hastalığa yakalanma riskini de beraberinde getirmesi "bir şey olmaz" mantığıyla ifade edilemez.

     Bu anlamda, Uluslararası Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICRP), Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ve Avrupa Enerji Topluluğu (AURATOM) gibi birçok uluslararası kuruluşun ilke olarak radyasyon kaynaklarıyla çalışanların günlük çalışma sürelerini olabildiğince asgari seviyeye indirilmesi tavsiyesinin gereği yapılmalıdır.  

   Sağlık-Sen olarak onca olumsuzluklara rağmen, alanlarında başarının mimarları olan radyoloji çalışanlarının "8 Kasım Dünya Radyoloji Günü"nü kutluyoruz.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :