Memiş: Yıpranma Payının Takipçisi Olacağız
03 Kasım 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, Bingöl Şubemizin İl Divan Kurulu toplantısına katıldı. Burada konuşan Memiş, TBMM’ye gelecek olan yıpranma payı düzenlemesinin takipçisi olacağımızı söyledi. 

Sendikamızın ‘Gelişen Türkiye Güçlü Kadın’ çalıştayında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın yıpranma payı düzenlemesinin yakında TBMM’ye geleceği müjdesini verdiğini hatırlatan Metin Memiş, “ Yakın zamanda TBMM’ye gelecek olan yıpranma payı düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması için takipçisi olacağız” dedi. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı sözünün yerine getirilmesi için mücadele ettiğimizi söyleyen Memiş, “2013 yılında Cumhurbaşkanımızın 5 yıllık hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı sözünün yerde bırakılmaması gerektiğini defalarca tekrarladık” diye konuştu. Memiş, “Sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payını engellemeye çalışan bürokratik oligarşiye rağmen her platformda talebimizi dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Sağlık çalışanlarının memnuniyetinin sağlanmasının, sağlık hizmetinin olmazsa olmazı olduğunu da vurgulayan Memiş, “Biz yıllardır söylüyoruz: Sağlık çalışanlarımız, Avrupalı meslektaşlarından daha az bir sayıyla daha üstün bir hizmet sunuyorlar. Sağlıkta hizmet alımı arttı, vatandaş memnuniyeti arttı, bir tek çalışan memnuniyeti artmadı. Sağlık Bakanımızın bu yöndeki söylemlerini de önemsiyor ve destekliyoruz. Bu konuda, atılacak adımları ve yapılacak düzenlemeleri destekliyoruz ve acilen hayata geçirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Sağlık çalışanlarının bir başka sorunun ise, adaletsiz döner sermaye sistemi olduğunu söyleyen Memiş, bu sistemin acilen değişmesi gerektiğini kaydetti. Çalışanlar arasında adaleti tesis edecek, mağduriyeti giderecek bir düzenlemenin hayata geçmesini bütün sağlık çalışanlarının beklediğini ifade ederek, konuyla ilgili çalışmalarımızın süreceğini ifade etti. Çalışan memnuniyetini sağlamada en önemli faktörün yetersiz istihdam olduğuna dikkat çeken Memiş, yeni istihdamlarla çalışan sayısının artırılmasını istedi. Bu şekilde atama bekleyen sağlıkçıların da mesleğe dahil edilmesinin sağlanacağını belirten Memiş, sözleşmeli statüsündeki sağlık çalışanlarının tamamının kadroya alınmasını, kadro çeşitliliğine de son verilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıkta şiddete de değinen Memiş, şiddetin toplumsal duyarlılıkla sona ereceğini, ancak bakanlık ve idarelerin de gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti. Hastane güvenliklerinin artırılmasının önemine dikkat çeken Memiş, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması, 6 ay süreyle sağlık giderlerini cebinden karşılaması gibi uygulamaların da caydırıcılığına vurgu yaptı.

Toplantıda konuşan Bingöl Şube Başkanımız Bilal Arslan ise “Başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere Diyarbakır, Elazığ, Tunceli ve Muş Şube Başkanlarıma İl Divan Kurulu toplantımızda bizleri yalnız bırakmadıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi. İl Divan Kurulu toplantısı öncesinde Genel Başkanımız Metin Memiş, Bingöl şube yönetimimizle birlikte Bingöl Valisi Ali Mantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Budunoğlu’nu ziyaret etti. Genel Başkanımız Memiş ayrıca, Bingöl Devlet Hastanesi’ni de ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi, sorunlarını dinledi ve sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi. İl Divan Kurulu Toplantısına Genel Başkanımız Memiş’in yanı sıra, Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Elazığ Şube Başkanımız Mehmet Karataş, Tunceli Şube Başkanımız Özgür Kırmızıtaş ve Muş Şube Başkanımız Kuzey Vurar da katıldı.

PAYLAŞ :