Ankara 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi
30 Ekim 2017, Pazartesi

Ankara 2 No’lu Şube Başkanlığımızın düzenlediği İl Divan Toplantısı’na Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan katıldı.

İl divan toplantısında döner sermaye ödemelerine değinen Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş döner sermayelerde yaşanan adaletsizliğin bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın AK Parti iktidarı sürecinde kadro ve yönetim olarak önemli bir tecrübesi olduğunu ifade eden Genel Başkan Vekilimiz Durmuş bunu sonucu olarak döner sermaye ödemelerinde yıllardır süregelen adaletsizliğin sonlandırılması ve daha adil bir sistemin getirilmesi gerektiğini ifade etti.

İSTİHDAM ARTIRILMALI, PERSONEL EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİDİR

Sağlıkta dönüşümün başarıya ulaşması, sağlık çalışanlarının görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesi için istihdamın artırılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Genel Başkan Vekilimiz Durmuş, “Örneğin 400 bin ebe ve hemşire ile hizmet verilmesi gerekirken şu anda hizmet sunumu 150 bin ebe ve hemşire ile yapılıyor. Bu rakam çok az. Böylelikle çalışanlarımızın iş yükü artıyor. Bu duruma bir son verilmelidir” dedi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve Genel İdari Hizmetler sınıfı çalışanlarının yıllardır beklediği görevde yükselme sınavının da vakit kaybedilmeden yapılması gerektiğini belirten Durmuş, çalışanların hak ettikleri özlük hakkına kavuşturulmasının çalışanların iş motivasyonu açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş Ankara 2 No’lu Şubemizin bugüne kadar yapmış olduğu fedakarca çalışmalarından dolayı Şube Başkanı Erdal Bolatçı ve ekibini de teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ, GERİSİ ZATEN GELECEKTİR

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan da sağlık hizmetinin ulvi bir görev olduğunu belirterek insanların en temel ihtiyaçlarından biri olan sağlık hizmeti olduğunu söyledi. Bu hizmetin karşılığının hiçbir şeyle ödenemeyeceğini kaydeden Baykan, birilerinin bu hizmeti değersizleştirmeye çalıştığını kaydederek Sağlık-Sen olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak çalışanların, üyelerin mali ve özlük haklarını savunmanın asli görevleri olduğunu ancak bunun yanında ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmelere de kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.

İnsana ve insan onuruna dair ne varsa bunların hepsini özneleştirmiş bir teşkilat olduklarını kaydeden Baykan, her türlü ötekileştirmeye ve sömürüye karşı olduklarını belirterek, “Bizler için sosyal maliyet, finansal maliyetin her zaman önündedir. Birbirimize ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Hatırlarsınız; birileri ‘zam’ kılıfıyla ülkeyi germeye çalışmıştı. Bu oyuna bizleri de dahil etmek istediler. Buna izin vermedik. Tabi ki mali haklarımız, özlük haklarımız da önemli. Ancak ülkemize sahip çıkmak daha önemli. Gerisi zaten gelecektir. Bizler Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak üyelerimizle güçlü, değerlerimizle büyüğüz” dedi.

Ankara 2 No’lu Şube olarak zaman zaman temsilciler ve üyelerle bir araya gelerek istişareler gerçekleştirdiklerini kaydeden Şube Başkanı Erdal Bolatçı, böylelikle sahadan gelen talepleri alarak ilgili yerlere aktardıklarını, bunun da çözüm için önemli olduğunu vurguladı. Bolatçı toplantıya katılımlarından dolayı Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan’a teşekkür etti.

 

 

 

PAYLAŞ :