CUMHURİYET'imiz 94 yaşında
28 Ekim 2017, Cumartesi

"Hürriyet ve istiklâl benim karakterimdir. Ben, milletimin ve büyük ecdadımın en kıymetli mirasından olan istiklâl aşkı ile iftihar eden bir adamım. Bence bir millette şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi, mutlak, o milletin hürriyet ve istiklâline sahip olması ile kaimdir. Bu sebeple millî istiklâl bir hayat meselesidir." diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, özgürlük ve bağımsızlığına son derece düşkün olan Türk milletinin tabiatına en uygun yönetim şekli olarak Cumhuriyeti görmektedir. Ayrıca "Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet, fazilettir... Cumhuriyet idaresi, faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir." şeklinde Cumhuriyet'i tasvir etmiştir.

Türk milletinin özgüvenini ve hep birlikte güçlü yarınları kurma iradesini yansıtan Cumhuriyet; hem her alanda ilerlemenin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi, milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bize miras bıraktığı, sürekli gelişimi ve değişimi öngören, çağın değerleri ve yaklaşımlarıyla uyumlu fikir ve düşünceleri, bugüne kadar olduğu gibi yarınlarda da bizlere rehber olmaya devam edecektir.

Cumhuriyet Bayramı'nın yıl dönümü vesilesiyle, bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşerek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.

Şehit ve gazilerimizin kıymetli aile fertlerinin, hayatta olan kahraman gazilerimizin, değerli aile bireylerinin ve yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu güzel günler, yarınlar dileriz."

Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Adına

Başkan
Recep AKDOĞAN

PAYLAŞ :