Memiş: Sağlıkçıya Şiddet Uygulayan Tutuklu Yargılanmalı
23 Ekim 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar, Sivas Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı sıfır tolerans olması gerektiğini belirterek “Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar tutuklu yargılanmalı” dedi.

​SAĞLIKTA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

2011 yılında sendikamızla Sağlık Bakanlığının birlikte yaptığı çalışmayı hatırlatan Memiş, beyaz kod uygulamasıyla şiddetin kayıt altına alınması ve çalışan haklarının korunması gibi önemli kazanımlar elde ettiğimizi anlattı. Mecliste kurulan şiddet komisyonuna sendikamız tarafından önerilen sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması önerisinin kabul edildiğini ancak savcıların bu konuda hassasiyet göstermediğini söyleyen Memiş, bir an önce düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi. Hastanelerde güvenlik seviyesinin düşük olduğunu belirten Memiş, girişlere konulacak X-ray cihazlarıyla hastanelere kesici, delici ve yanıcı maddelerin sokulmasının engellenmesiyle şiddet olaylarının önüne geçileceğini ifade etti. Metin Memiş, “Bu tedbirler önemli ancak sağlık personeline şiddet uygulayan saldırganlar SGK haklarından 6 ay boyunca yararlanmamalı ve cebinden ödeyerek sağlık masraflarını karşılamalı. Biz bu uygulamanın da şiddete karşı caydırıcı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.   

BU YIL GÖREVDE YÜKSELME SINAVI AÇILACAK

Görevde yükselme sınavını bekleyenler için gerçekleştirilen sınavın geçen sene iptal olduğunu hatırlatan Metin Memiş, görevde yükselme sınavının bu yıl içerisinde açılacağını ifade etti. "Biliyorsunuz geçtiğimiz sene yükselme sınavı açıldı ama çerçeve yönetmelik nedeniyle bu sınavların iptali söz konusu olmuştu” diyen Memiş, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının da önümüzdeki hafta içerisinde görevde yükselme sınavı duyurusu yapacağının müjdesini verdi. 

2019’DA KADRO ALMA MÜCADELESİ VERECEĞİZ

Metin Memiş, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders görev yapanların, 4-B’lilerin ve 4-C’lilerin kadroya geçirilmesi için verdiğimiz mücadelenin devam ettiğini belirtti. 2019 yılının seçim yılı olduğunu ifade eden Memiş, “4-B ve 4-C’li personelin kadroya geçirilmesi 2019 yılında üzerinde çok duracağımız bir konu olacak. Ve inşallah bu süreci çalışanlar lehine dönüştürmek kaydıyla, bu arkadaşlarımıza kadro alma mücadelemizi vericeğiz"  dedi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, konuşmasının ardından Sağlık-Sen’e üye olan emekli olmuş sağlık personellerine plaket takdim etti. Sivas İl Divan Kurulu öncesi Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Sivas Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

PAYLAŞ :