'Ufkumuzu Aydınlatanlar' Söyleşileri Erbakan ile Başladı
17 Ekim 2017, Salı

Sendikamız tarafından düzenlenen ‘Ufkumuzu Aydınlatanlar’ başlıklı söyleşilerimiz, Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz’ın, Merhum Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve mücadelesini anlatan ‘Davam’ kitabının anlatımı ile başladı.

Burada konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bir misyon ve değerler sendikası olduklarını, bu amaçla hem sendikal anlamda, hem de değerler anlamında öncü kişilerin fikri miraslarının daha iyi anlaşılması için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Memur-Sen’in kuruluş fikrinin öncüsünün Prof. Dr. Necmettin Erbakan olduğunu hatırlatan Memiş, “Bu sebeple söyleşilerimizi merhum başbakanımız Necmettin Erbakan’ın hayatı ve milli görüş felsefesi ile başlattık. Erbakan Hocamızın yol arkadaşı, danışmanı ve Davam kitabının editörü Mustafa Yılmaz yakın tarihimize ışık tuttu. Erbakan’ın Türkiye ve İslam dünyasına yönelik ideallerini paylaştı” şeklinde konuştu. Ufkumuzu Aydınlatanlar söyleşilerinin 15 günde bir gerçekleştirileceğini söyleyen Memiş, bir sonraki söyleşinin konusunun ise Muhsin Yazıcıoğlu olacağını ifade etti.

Programda konuşan Mustafa Yılmaz ise, Erbakan’ın siyasi hayatından kesitler paylaştı. Erbakan’ın başlattığı sanayi hamleleri ve 28 Şubat sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

GÜNÜMÜZE IŞIK TUTAN PROJELERE İMZA ATTI

Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca yerli ve milli sanayi için mücadele verdiğini belirten Mustafa Yılmaz, tüm engelleme çabalarına rağmen Erbakan’ın günümüze ışık tutan projelere imza attığını dile getirdi. Yılmaz, Devrim otomobili olmak üzere Erbakan’ın Türkiye’nin ilk yerli motoru Gümüş Motor, Türk Motor Sanayi (TÜMOSAN), Türkiye Elektronik Sanayi (TESTAŞ), Türkiye Elektro Mekanik Sanayi (TEMSAN), Türkiye Uçak Sanayi (TUSAŞ) gibi dev projeleri gerçekleştirdiğini aktardı. Bu projeleri dış güçlerin özellikle medya gücü ile engellemek istediğini söyleyen Yılmaz, günümüzde de gerçekleştirilmek istenen yerli otomobil projesinin yine aynı taktikle sekteye uğratılmaya çalışıldığını belirtti.

ŞEREFLİ BİR ÖMÜR VE ŞEREFLİ BİR ÖLÜM

Necmettin Erbakan’ın şerefli bir ömür ve şerefli bir ölüm gerçekleştirdiğini ifade eden Yılmaz, “Necmettin Erbakan'ın cenaze fotoğrafı her şeyi anlatıyor. Süleyman Demirel'in cenaze fotoğrafını gördüğümde ilk aklıma gelen üzülerek söylüyorum; Allah rahmet eylesin, ‘bu adamın hayatta ihale verdiği insan sayısı cenazesine katılanlardan çok daha fazlaydı’ dedim” diye konuştu. Yılmaz, Necmettin Erbakan'ın zorluklara rağmen hep gayret içinde olduğunu, 28 Şubat’ta Refah Partisinin kapatılma süreci başladığında, haftalarca çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, "Bir gün gece 3'te bir arkadaşımız hocaya; 'Refah Partisi'ni kapatacaklar, biz niye bu kadar uğraşıyoruz?' diye sordu. Hocamız da 'Biz mahkemeye karşı savunma hazırlamıyoruz, tarihe karşı savunma hazırlıyoruz' cevabını vermişti" şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :