SAĞLIK-SEN MUŞ ŞUBE BAŞKANLIĞIMIZ 3. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI...
21 Ekim 2014, Salı

Muş Sağlık Sen’de Genel Kurul heyecanı yaşandı. 18.10.2014 cumartesi günü  3. Olağan Genel Kurulunu Öğretmenevi’nde gerçekleştiren Muş Sağlık Sen, düzenli organizasyonuyla dikkat çekti. Tek aday olarak girilen başkanlık seçiminde, Muş Memur Sen İl Başkanı ve Sağlık Sen Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, kullanılan 93 oyun tamamını alarak güven tazeledi. Öğretmenevin’de gerçekleştirilen toplantıya çok sayıdaki davetli de katıldı.

Programın sunuculuğunu Muş Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Mine Akaydın yaptı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, konuşmacıların katılımcılara hitap etmeleriyle devam etti. Etkinlikte konuşan Sağlık Sen Başkanı Fehmi Kuzey Vurar: “Sayın Divan, Sayın Kurum Yöneticilerimiz, Sayın STK Başkanlarım, Sevgili yol arkadaşlarım, Kıymetli Misafirler ve Değerli Basın Mensupları Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, Sağlık Sen Muş Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Sizlerle birlikte yaptığımız tüm çalışmalarımız elbette insanlarımızın mutluluğuna katkıda bulunma amacı taşımaktadır. Sağlık-Sen Muş Şubesi olarak, bu inançla insanlarımızı hiçbir kategoriye koymadan tek çatı altında toplamak ve çalışanın sesini duyurmak amacıyla özenle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla kişisel bazı sorumluluklarımızı da ikinci plana atarak, üstün vazife anlayışı ve büyük bir özveri ile şubemizi bugünlere taşıdık. Ortaya koyduğumuz fikir ve mücadeleye dayalı çalışma prensiplerimizle, bu yıl da ilimizde etkili ve yetkili sendika olmaya devam ediyoruz. Bu uğurda inançla emek veren tüm arkadaşlarıma, teveccühleriyle bizleri bu noktaya taşıyan tüm sağlık ve sosyal çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Göreve talip olduğumuz ilk günden bugüne kadar farklılıklarımızı bir zenginlik olarak değerlendirip birlik ve beraberliğe, kardeşliğe vurgu yaparak farkımızı ortaya koyduk. İyi günde ve kötü günde çalışanlarımızın yanında olduk. Çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu artırmak, varsa sıkıntılarını paylaşmak amacıyla çeşitli sosyal aktiviteler düzenledik. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, yapılan işin niteliği ve riskleri göz önüne alındığında en zor ve meşakkatli şartlarda çalışan kesimlerden biridir. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak temel görevimiz, gerçekten zor şartlarda görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mevcut haklarını sürekli geliştirerek ekonomik ve sosyal imkânlarını kabul edilebilir bir düzeye getirmektir. Sendikamız; bir taraftan tüm çalışanların haklarını koruyarak onların beklentileri doğrultusunda sorumluluğunu yerine getirmeye çalışırken, diğer taraftan sağlık hizmeti alan halkımızın da en iyi hizmeti alması için de gerekli mücadeleyi vermektedir.

 

“HAK, HUKUK, ADALET VE EŞİTLİK İLKELERİNDEN TAVİZ VERMEDİK”

Sancaktarlığını yaptığımız bu davaya gönül verdiğimiz ilk günden beri tüm arkadaşlarımla birlikte, Laleler diyarı Muş şehrinde hak, hukuk, adalet ve eşitlik ilkelerinden asla taviz vermeyerek; emeğe ve bu emeği üreten tüm çalışanlarımızın beklentilerine en olumlu bir şekilde cevap vermeye, sorunlarını çözmeye çalıştık. Allah'a sonsuz şükürler olsun ki çabalarımız boşa çıkmadı. Mensuplarımızın da teveccühüyle, almmızm akıyla bugünlere kadar geldik ve yeniden bu göreve talibiz. Bu dava hizmetini devraldığımızda sorunlarını bize ileten, çözümün bizden geleceğini bilen, taleplerini kazanıma dönüştüreceğimize inanan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın tüm sorunlarını masaya yatırarak hukuki çerçevede, etkili ve sağlam yöntemlerle çözmeyi amaçladık. Sağlık Sen'in vizyonunu ve misyonunu ilçe ilçe, köy köy, tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ederek anlatmaya devam ettik. Çalışanlarımıza yalnız olmadıklarını gösterdik. Sorunları yerinde görerek çözüm odaklı bir çalışma anlayışıyla bu sorunları gidermek için çalıştık. Çalışanlarımız tarafından temsilcilerimize iletilen tüm talepleri ilgili mercilere ileterek bu talepleri kazanıma dönüştürmeye gayret gösterdik. Memur Sen'le anlam kazanan sivil toplum anlayışının gelişmesinde, bu günlere taşınmasında çok küçükte olsa katkımız bulunmuşsa ne mutlu bizlere diyorum. Bu davada, inandığımız bu yolda başarıyı getiren ve çığ gibi büyümemize neden olan en temel nedenlerden biri kişilere değil topluma hizmet verişimizdi. Sayın Genel Başkanımızdan en ücra yerdeki üyemize kadar herkes bu davaya gönül vermenin ayrıcalığının onurunu yaşıyor. Bizim davamız hiçbir zaman menfaat- çıkar davası olmamıştır. Çağdaş hizmet anlayışımız, hak arama mücadelesinde eğilmeden dik duruşumuz ve merhum Mehmet Akif İnan'm oluşturduğu sendikal vizyonumuzla yolumuza emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Kimsenin oyuncağı olmadan, arka bahçelerine girmeden her kesime hitap edebilen, yelpazeyi geniş tutarak çözüm üretebilen bir yönetim olduğumuzun da altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bu haklı gururu bize yaşatan, çalışmalarımızda emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize temsilcilere, Sağlık Sen sevdalısı tüm dostlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rabbimiz gönderdiği tüm elçilerle, kitaplarla bizlere dosdoğru olmayı emrediyor. Yine Allah'a hamd olsun ki bugün ayakta dimdik durup, güçlenerek yolumuza devam ediyorsak bu onun emrettiği gibi doğru işler yaptığımızın göstergesidir. Elbette mükemmel olduğumuzu söylemiyorum, yanlışlarımız veya göremediklerimiz, düşünemediklerimiz muhakkak olmuştur. Bu noktada siz değerli kardeşlerimin talep ve ikazlarıyla çalışmalarımızı şekillendirip en güzel sonuçlara ulaşmayı amaçlıyoruz.

 

“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKTIK”

Farklılıkların zenginlik olduğu bu coğrafyada bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak, hizmet sevdamızla yolumuza devam edebilmek için desteğinizin devamını talep ediyorum. Varlığımızın temelini ve hizmet sürecimizi "Yaşasın" veya "Kahrolsun"lara boğdurmadan iyi ve doğru olana destek olarak, hatalara karşı çıkmaya devam edeceğimize söz veriyorum. Bu kutlu davamızı değiştirmeye, örselemeye, yıpratmaya yönelik yapılan tüm girişimlere karşı mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecektir. Çünkü bu hak arama mücadelesidir, en ufak bir ihmal veya göz ardı ediş büyük bir vebaldir. Bu düşünceyle, sahip olduğumuz bilgi, tecrübe, demokratik ve sendikal olgunluğumuzla almmızın terini akıtmaya yeniden talibiz. Filistin, Mısır, Arakan, Myanmar, Ayrıca Son dönemlerde Kobani ve bölgede özellikle komşu ülkelerimizde cereyan eden olaylara şahit olmaktayız. Ülkemizi adeta bir ateş çemberi gibi saran bu olaylar karşısında millet olarak çok dikkatli olmalıyız. Kaotik ortamdan kaçarak ülkemize sığınan binlerce kardeşimize kapımızı açtık bunlara gerekli desteği sağladık. Bu insanların durumunu göz önünde bulundurarak bu gibi durumlara karşı vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliğini korumak her kesimin her siyasi düşüncenin kısacası herkesin ortak hedefi olmalıdır. Rabbim zihinlerimizi, yüreğimizi, birliğimizi, dirliğimizi, yol arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi bozmasın, muhabbetimizi eksiltmesin, doğru yoldan ayırmasın diyerek sözlerime son verirken; Bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen çalışanlarımıza, gayretli çalışmalarımıza omuz veren tüm arkadaşlarıma, temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm değerli katılımcılara, kıymetli misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, seçimimizin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağ olun, var olun” dedi. Ardından Muş Develt Hastanesi Yöneticisi Op.Dr.Özgür Ömer YILDIZ,Alparslan üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Mehmet Sena EKİCİ ve Muş Alparlan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bayram COŞKUN protokol konuşmaları yaptıktan sonra , Faaliyet raporunu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Emin GÜNEŞ,Denetim Raporunu Şube Başkan Yardımcısı Erol ÇALIŞI ve Mali Rapor-Tahmini Bütçeyi Şube Başkanı Kutbettin KURTULUŞ okuduktansonra ayrı ayrı Divan tarafından Delegasyonun onayına sunulup kabul edildikten sonra seçimlere geçildi yapılan oylama ile 93 oyun tamamını alan Fehmi Kuzey VURAR ve yönetim kurulu güven tazeledi.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :