Memiş: Vatanımıza Sahip Çıkmak İçin Nöbetimiz Asla Bitmeyecek!
10 Ekim 2017, Salı

‘15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi Davası’ Sincan Cezaevi yerleşkesi mahkeme salonunda devam ediyor. Darbe girişimi davasının sanıkları hâkim karşısında hesap verirken Sağlık-Sen olarak Sincan Cezaevi önünde basın açıklaması düzenledik.

15 Temmuz gecesi başlayan nöbetimizin, ülkemiz üzerinde çirkin emelleri olan hainlere karşı sonuna kadar süreceğini belirten Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Genel Başkanımız Metin Memiş, “Vatanımıza sahip çıkmak için nöbetimiz asla bitmeyecek” dedi.

15 Temmuz Karanlığına Geçit Vermedik!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişiminin milletimizin desteğiyle, vatanına bağlı polis ve askerler tarafından bertaraf edildiğini söyleyen Genel Başkanımız Metin Memiş, “Büyük milletlerin büyük davaları vardır. Milletler bu büyük davalarla geçmişte kendi tarihlerini yazmıştır. İstiklal Savaşı’nda milletimiz cesareti ve imanıyla yeni bir devleti var etmişti. İşte 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişimi de o tarihten bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikelerden biriydi.” dedi.

Hainlerin 15 Temmuz'daki alçaklığının milletimiz tarafından çöplüğe atıldığını kaydeden Memiş, “O gece kahramanca mücadele veren halkımızdan 250 şehidimiz, 2500 gazimiz oldu. 15 Temmuz gecesi Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyduk, meydanları FETÖ’cü alçaklara bırakmayarak ‘Darbeye ve darbecilere dur’ dedik! 15 Temmuz gecesi başlayan nöbetimiz, ülkemiz üzerinde çirkin emelleri olan kalleşlere karşı ömrümüzün sonuna kadar sürecektir. O gün söylemiştik: ‘Vatanımıza sahip çıkmak için nöbetimiz asla bitmeyecek!’ Çünkü, o gecenin karanlığını en derininden yaşayan bizler, çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize güçlü bir Türkiye bırakmak için meydanlardaydık.  O gece; Geleceğimize ipotek koyulmaması için, topraklarımıza düşman eli değmemesi için, ülkemizin işgale uğramaması için, ipi Amerika’nın elinde olan Pensilvanya’daki FETÖ başı FETO’nun aşağılık ihtiraslarına geçit vermemek için meydanlardaydık” diye konuştu.

15 Temmuz Yeni Bir İstiklal Mücadelesiydi

FETÖ’cü hainlerin milletin gücünü, fedakârlığını, cesaretini, imanını hesap edemediklerini ifade eden Metin Memiş, 15 Temmuz’un milletimiz için yeni bir İstiklal mücadelesi olduğunu söyledi. FETÖ’cü hainlerin bu milletin uçaklarıyla, tanklarıyla millete pusu kurduğunu hatırlatan Memiş, İstiklal Savaşı;’nda yedi düvele karşı duran bu aziz milletin, 15 Temmuz’da yine aynı azim ve cesaretle hainlere, FETÖ alçaklarına geçit vermediğini kaydetti.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak ilk günden beri bu dava sürecini takip ettiklerini belirten Memiş, Sağlık-Sen teşkilatı olarak bu tarihi günlerin tanığı olmak için burada olduklarını söyledi.

FETÖ’cü Hainler Hak Ettikleri Cezayı Er ya da Geç Alacaklar

Bu ülkenin ekmeğini yiyip aziz milletimize hainlik yapanların onursuzluklarını ömür boyu yüzlerine vuracaklarını belirten Genel Başkanımız Memiş, FETÖ’cü alçakların er ya da geç hak ettikleri cezayı alacaklarına işaret etti.

Bu hainlere en ağır cezaların verilmesini beklediklerini dile getiren Memiş, adaletin gecikmeden tecelli etmesini umduklarını ifade etti.

Basın açıklamasına Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan, Mustafa Örnek, Abdülaziz Aslan, Ankara Şube Başkan ve şube yöneticilerimiz, Kadınlar ve Engelliler komisyonlarımız ile 15 Temmuz Gazisi Rifat ve Mine Özer çifti de katıldı.

PAYLAŞ :