Durmuş ve Baykan İstanbul’da İl Divan Toplantılarına Katıldı
09 Ekim 2017, Pazartesi

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan İstanbul 1 No’lu Şubemiz ile İstanbul Üniversite Şubemizin birlikte düzenlediği İl Divan Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Afyon’da hasta nakli sonrasında dönüş yolunda ambulansta müzik dinlediği gerekçesiyle sürgün cezası alan sağlık çalışanına yapılanın haksızlık olduğundan bahseden Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş yapılan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi. “Bu şekilde despot davranışlar sergileyen idareciler, sistem içinde söz sahibi olduğu sürece sağlık çalışanlarının memnuniyetinden söz edilemez” diyen Genel Başkan Vekilimiz Durmuş, söz konusu sağlık çalışanına verilen cezanın kaldırılarak, itibarının iade edilmesi gerektiğini söyledi.

DÖNER SERMAYE ADALETSİZLİĞİ TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞTI

Sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemelerindeki adaletsizliğin artık tahammül edilemez noktaya ulaştığını kaydeden Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, çalışanların döner sermayelerde alması gerekenin ancak yarısını alabildiğine işaret etti. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini kaydeden Durmuş, ayrıca sağlık çalışanları arasındaki ücret dengesinin de sağlanması gerektiğini kaydetti.

Bir karakolda çalışan polisin diğer polis memurundan farklı bir ücret almadığını, Maliye’de çalışan bir memurun diğer memurdan farklı bir ücret almadığını belirten Durmuş, ancak aynı hastanede aynı işi yapan iki sağlık çalışanının farklı ücret alabildiğini söyledi. Bu durumun sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa neden olduğunu kaydeden Durmuş, var olan eşitsizliğin giderilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

YETERLİ PERSONEL İSTİHDAMI SAĞLANMALI

Sağlık kurumlarında personel yetersizliğinin had safhaya ulaştığını kaydeden Durmuş “1 ayda 310 saat mesai yapan sağlık çalışanlarımız var. Bu durum aile birliğini de olumsuz etkiliyor. Aileler birbirini maalesef göremez oldu. Sağlık çalışanlarını evlerini otel gibi kullanır duruma geldi, getirildi. Bunun çözümü personel istihdamı yeterli düzeyde ve bir an önce yapılması gerekiyor. Bugün ulaştığımız rakamlar personel yetersizliği sorununu çözmüyor. Emekli olanların yeri bile doldurulmuyor. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan’ın hekim ve hemşire istihdamının artırılacağı yönündeki açıklamaları bizleri mutlu etmişti. Umuyoruz bunun gereği bir an önce yapılır. Böylelikle sağlık çalışanlarımız daha rahat bir mesai sistemine kavuşur” dedi.

TOPLUMUN OKUYAN KESİMİ OLAN MEMURLAR SİYASET HAKKI BEKLİYOR

Devlet memurları için hali hazırda var olan siyaset yasağının artık bugün geçerliliği olmadığını kaydeden Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, toplumun okumuş, aydın kesimini temsil eden memurlara siyaset yapma hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu hizmeti sunan memurlara siyaset yapma yasağının haklı ve hukuki hiçbir geçerliliği olmadığını belirten Durmuş, “kamu gücünü kullanan üst düzey bürokratlara siyaset hakkı verilmese bile kamu hizmeti gören memurlara siyaset yapma hakkının verilmelidir” dedi.

HER TÜRLÜ ÖTEKİLEŞTİRMEYE VE SÖMÜRÜYE İTİRAZIMIZ VAR

Sağlık-Sen’in çalışanların, üyelerinin mali ve özlük haklarını savunmasının asli görevi olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, “ Memur-Sen kuru bir emek örgütünden ibaret değildir.  Ülkemiz ve dünya ölçeğinde adaletle yaşamanın, hakça paylaşmanın derdindedir. İnsana, insan onuruna dair ne varsa hepsini özne yapmış, her türlü ötekileştirmeye, sömürüye itirazı olan bir teşkilâttır. Kurucu Genel Başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm. Destanlar yayılır mezarımızdan” diyerek bizlerin mezar taşlarından dahi destanlar yazılmasına aday bir emek örgütü olduğumuzu ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

“Bizler birbirimize ve ülkemize sahip çıkmak, milli iradenin tecellisine katkı sunmak zorundayız” diyen İdris Baykan, “Milli irade yani sizlerin iradesi yok sayılmaya çalışıldığında ilk itirazımızı yapar sonrasında özlük ve mali haklarımızı iyileştirmeye uğraşırız. Bugün Suriye gibi ülkelerde üzülerek ifade ediyorum ne sendikadan ne de başka bir şeyden söz edebilir. Çünkü insanlar ölüm kalım savaşı vermekteler. Bizler hata yapmamaya özen gösteriyor hataya düşünce de onu düzeltmek için çaba sarf ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki hatalarından ders alabilen kurum ve şahıslar başarılı olur. Daha müreffeh, daha adil, daha güzel yarınlarda buluşabilmek dileğiyle” şeklinde konuştu.

ŞUBE BAŞKANLARIMIZ DA TOPLANTI DA KONUŞTU  

İstanbul’un her geçen gün büyüdüğünü ve sağlık çalışanı ihtiyacının arttığını belirten İstanbul 1 No'lu Şube Başkanımız Durali Baki ise “Sendikamızın kapısı herkese açık ancak hırsıza, arsıza ve hainlere kapalı. Her zaman haksızlığın karşısında olduğumuzu belirterek üyelerimize ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Toplantıda konuşan İstanbul Üniversiteler Şube Başkanımız İsmail Çor da “Üniversite şubemiz 4. yaşına girmiştir, bu 4 yıl içerisinde üye sayımızı her geçen gün arttırarak 2 bin 202’ye çıkarttık” dedi.

 

PAYLAŞ :