Sağlık Çalışanlarının da Memnuniyeti Artmalı
26 Eylül 2017, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık hizmetlerinin sunumunda vatandaş memnuniyetinin yüzde 76’lara kadar çıktığını, ancak sağlık çalışanlarının memnuniyetinde bu oranda bir artış yaşanmadığını söyledi.

Genel Başkanımız Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Abdülaziz Aslan ile birlikte Siirt Şubemizin İl Divan Kurulu toplantısına katıldı. Burada sendikal kazanımlarımızın yanı sıra gündeme yönelik de değerlendirmelerde bulunan Memiş, “"Vatandaşımızın sağlığa erişiminde herhangi bir engel kalmadığını görüyoruz. Aynı zamanda memnuniyet oranı yüzde 39'lardan yüzde 76'lara kadar çıktı. Ancak sağlık çalışanlarında bu memnuniyet artmadı. Hatta sağlık hizmetine erişim de yaklaşık üç kat artmasına rağmen, sağlıkta dönüşüm projesinin başlamasından bu güne ciddi oranda bir personel istihdamı yapılmadı” şeklinde konuştu. Artan iş yükü ve memnuniyetin, mevcut sağlık personeli ile gerçekleştiğini söyleyen Memiş, atama bekleyen sağlık çalışanlarının her unvandan sağlık hizmetine dahil edilmesini, çalışan memnuniyetini artırıcı çalışmalara imza atılması gerektiğini kaydetti.

Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz Halk Sağlığı Günleri’ne katılan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın burada yaptığı konuşmada, sağlıkta dönüşümün ikinci ayağında, çalışanların taleplerinin sendika üzerinden kendisine ulaştırılması yönünde talepte bulunduğunu ifade eden Memiş, “Yeni sağlık bakanımız, göreve geldiğinde bizleri ve sizleri heyecanlandıran, güzel şeyler söyledi. Bunlardan biri de sağlık çalışanlarının da memnuniyetinin artırılması gerektiği idi. Biz de, sorunlardan beslenen değil, çözüm önerileri geliştirerek sorumlu bir sendikacılık anlayışımız gereği sağlık politikalarında yapılması gereken değişiklikle, hayata geçirilmesini istediğimiz değişiklikleri daha önce yaptığımız bilimsel analiz ve saha araştırmaları ışığında bakanımıza sunacağız” dedi.

Sağlıkta dönüşümün ikinci aşamasına geçilme sürecinde olduğumuzu belirten Memiş, bunun bir ayağını şehir hastaneleri, bir ayağını da yenilenen teşkilat yapısının oluşturduğunu dile getirdi. Yeni dönüşümün sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılayacak şekilde kurgulanması ve uygulanması çağrısında bulunan Memiş, sendika olarak üzerimize düşeni yapacağımızı ifade etti. Sağlık çalışanlarının en önemli beklentilerinin yıpranma payı, adaletsiz performans sisteminin düzeltilmesi olduğunu belirten Memiş, “Yeni döneme dair bakanlığımızla da ortak çalışmalar yapacağız. Bunlardan birisi, sağlık okur-yazarlığının geliştirilmesine yönelik bir çalışma. Diğeri de obeziteyle mücadele.” şeklinde konuştu.

Bakanlıkla yapacağımız projeler hakkında da bilgi veren Memiş, “Projemizden birisi Sağlık Okur Yazarlığı. Bunun amacı, koruyucu hekimliği güçlendirerek, insanlarımızın hastalanmasının önüne geçmek ve sağlık harcamalarında israfın önüne geçmek. Bu anlamda Sağlık Okur Yazarlığı adı altında Türkiye'nin ilk, dünyanın en kapsamlı araştırmasını Sağlık-Sen olarak yapmıştık. Diğer projemiz ise obeziteyle mücadele. Bu konuda da Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde 'Sağlıklı Yaşam Hareketleri' adı altında sağlık çalışanlarının rol model olacağı bir sistemi inşallah başlatmış olacağız" dedi.

Siirt Şubemizin genişletilmiş il divan toplantısı öncesi Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Abdülaziz Aslan, Siirt Şube Yönetim Kurulumuzla birlikte bazı ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İl Sağlık Müdür V. ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Erol Emre Ömür ve Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fikret Can’ı ziyaret eden Memiş daha sonra AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. M.Gökhan Marakçı’yı da ziyaret etti. Memiş, son olarak Siirt Devlet Hastanesini ziyaret ederek sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi, sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu

İl Sağlık Müdür V. ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Erol Emre Ömür

PAYLAŞ :