Engelliler Komisyonumuz Kuruldu
25 Eylül 2017, Pazartesi

Genel Merkez Engelliler Komisyonumuz kurularak çalışmalarına başladı.

Komisyon Başkanlığı’na, Memur-Sen Engelliler Komisyonu ile Ankara 6 No’lu Şubemizin Başkan Yardımcısı olan Kemal Ergün getirilirken, Başkan Vekilliğine Seyit Bakır, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Behçet Altınlı, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Osman Güler, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Şafak Macit, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Ekrem Çolak, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına ise Ayhan Bozyiğit getirildi. 

Başkan Kemal Ergün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, engelli sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek, taleplerini gündeme getirmek ve sesi olmak için yola çıktıklarını ifade etti. Engelli çalışanların çalışma kalitelerini artırmanın öncelikli hedefleri olduğunu söyleyen Ergün, “Arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturmak bizim asli görevimizdir. Özellikle çalışma hayatında yaşadıkları problemleri en iyi şekilde analiz edecek, rapor düzenleyerek gündeme gelmesini sağlayacağız. Amacımız, sorunların önce gündeme gelmesi, çözüm konusunda yetkili muhataplara ulaştırılması ve sorunun çözümüdür” şeklinde konuştu. Gerek özel sektör gerekse kamu kurumlarının çoğunda engelli çalışanların çalışma şartlarını kolaylaştırıcı fiziksel düzenlemelerin olmadığına dikkat çeken Kemal Ergün, bu bilincin artırılması gerektiğini ifade etti. 
Engelli olmanın bir tercih değil sonuç olduğunu da dile getiren Ergün, “Toplumun bütün fertleri bir engelli adayıdır. Engelli çalışanlarımız ve vatandaşlarımız acınmak yerine hayatlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmasını, toplumdaki hayat şartlarının kendilerine göre de düzenlenmesini istiyor. Bu en doğal ve temel insan hakkıdır” dedi. 

Sağlık-Sen Engelliler Komisyonu’nun kuruluşunda kendisine destek olan Genel Başkanımız Metin Memiş ve genel merkez yönetim kurulumuza da teşekkür eden Kemal Ergün, bu çalışmaların toplumun tamamına örnek olması, farkındalığın artmasına katkı sunması temennisinde bulundu.

Engelliler Komisyonumuzun kurulmasıyla, sendikamız genel merkez binasında da gerekli düzenlemeler yapıldı.

PAYLAŞ :