Memiş: Memur ve Emeklilerimize Çifte Bayram Yaşatmak İstiyoruz
18 Ağustos 2017, Cuma

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Genel Başkanımız Metin Memiş, toplu sözleşme süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, 2018 ve 2019 yılları için yapılan görüşme sonucunda memur ve emeklilere çifte bayram yaşatmak istediklerini söyledi. Konuyla ilgili İHA’ya açıklama yapan Memiş, Kamu İşveren Heyeti’nin sunduğu ilk teklife kapalı olduklarını, makul ve müzakere edilebilir bir teklif beklediklerini dile getirdi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisiyle ailelerinin gözü ve kulağının toplu sözleşme masasında olduğunu belirten Memiş, “Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin gerçekleriyle bağdaşan taleplerde bulunduk. Ancak, Kamu İşveren Heyeti, eski Türkiye’nin hesap makinasından çıkan rakamlarla geldi. Bu teklifi müzakere edilebilir bulmadığımızı ve kapalı olduğumuzu kendilerine söyledik” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme masasına üç alternatifli oturduklarını hatırlatan Memiş, yüzdelik zam olarak kendilerinin 2018 yılının ilk 6 ayında yüzde 10, ikinci 6 ayında yüzde 6, 2019 yılının ilk altı ayında yüzde 10 ve ikinci altı ayında yüzde 8 oranında bir artış talep ettiklerini kaydetti. Hükümetin getirdiği, her altı aylık dilim için yüzde 3’lük teklifin günümüz gerçekleriyle bağdaşmadığını da belirten Memiş, “Şu an en düşük devlet memuru maaşı, 2 bin 405 TL. Yoksulluk sınırı ise ülkemizde 4 bin 800 TL'dir. Yeni ve Büyük Türkiye söylemi, masada yansıtılmadı. Biz sunulan teklifi eski Türkiye’nin teklifi olarak gördük. Yeni, makul ve makbul teklif beklediğimizi de belirtiyorum” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Memiş, 4/B, 4/C, vekil ebe-hemşire, kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanları ve ek ders karşılığı görev yapan meslek elemanlarına kadro talebinin takipçisi olduklarını kaydetti.

Gelir vergisi nedeniyle oluşan kayıpların telafi edilmesini de talep ettiklerini belirten Memiş, özel hizmet tazminatlarının 15 puan, ek göstergelerin de 600 puan artırılmasının talepleri içinde yer aldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, üniversite hastanelerinde ve Adli Tıp Kurumunda çalışanların döner sermaye tavan ek ödeme oranları ve katsayılarının artırılmasının da öncelikli talepleri içinde yer aldığını söyleyen Metin Memiş, sağlık çalışanlarının iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zammının da 2000 puan artırılması gerektiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarına sosyal hizmet tazminatı ödenmesini de talep ettiklerini söyleyen Memiş, “Bunun yanı sıra süt izni, ölüm izni, babalık izni ve evlilik izninde döner sermayeden kesinti yapılmamalı. Hekim dışı sağlık personeline de icap nöbet ücreti ödenmeli. Aile hekimliğinde çalışanların yıllık izninde ücretleri kesilmemeli ve geçici görevlendirilen aile sağlığı çalışanlarının ücretleri artırılmalı. İstanbul’da görev yapanlara 30 puan ek özel hizmet tazminatı verilmelidir. 4/C lilerin ek ödemeleri artırılmalı” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :