MALATYA SAĞLIK-SEN OLARAK MESCİD-İ AKSA DESTEK MİTİNGİNE KATILDIK
21 Temmuz 2017, Cuma

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail, Malatya’da Cuma namazı sonrası Yeni Cami avlusunda toplanan Sivil Toplum Kuruluşları tarafından kınandı. Cuma Namazı çıkışında yapılan basın açıklamasına yoğun bir katılım olduğu gözlemlendi. Malatya Sağlık-Sen üyelerimiz başta olmak üzere Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendika üyelerinin büyük bir kalabalık kitle ile katılması dosta güven düşmana korku saldı. ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları atan vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarını taşıdı.

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Kerem Yıldırım, “Yine İsrail, yine kan, yine gözyaşı. Siyonizm’in son oyunu Mescid-i Aksa. Aslında nihai hedefine doğru adım adım ilerliyor Siyonizm. Yüzyıllarca yaşadığı gettolarla oluşturduğu kin dolu ideolojisiyle kurduğu devletin büyük hedeflerini yani Büyük İsrail Projesini gerçekleştirmek için Allah’ın bize emanet ettiği ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescid-i Aksa’yı ortadan kaldırmak için kirli bir tezgah kurdu. Kimse bunun, İsrail’in dediği gibi basit bir güvenlik olayı olduğunu söylemesin. Biz, İsrail’in güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz” dedi.

Yıldırım, Mescid-i Aksa’da son zamanlarda yaşananların İsrail’in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkası olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Çeyrek asırdır bölgemizde yaşanan kirli stratejinin de en stratejik ayaklarından biri Mescid-i Aksa’nın işgal girişimidir. Yani, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar; Afganistan, Irak ve nihayet Suriye’de yaşananlardan bağımsız ele alınamaz. Kimileri inkar etse de, emperyalizmin çirkef cürufu bizim bölgemize boşaltılırken; İsrail, ‘şimdi tam zamanı’ diyerek, Mescid-i Aksa’ya saldırmıştır.”

‘Barış ve adalet’ istediklerini dile getiren Yıldırım, “Biz, Mescid-i Aksa ve Kudüs için özgürlük istiyoruz. Bizim mücadelemiz; sadece bizim için değil, insanlık için. Eğer Mescid-i Aksa saldırıları devam ederse; Kudüs, İsrail’in işgalinden kurtulamazsa, korkarız ki emperyalizmin oluşturduğu kaostan dolayı yorulan dünyamız daha büyük bir felakete düçar olacaktır” ifadelerini kullandı.

Protesto, dua edilmesinin ardından sona erdi.

PAYLAŞ :