15 Temmuz’da Beyaz Yürüyüş
17 Temmuz 2017, Pazartesi

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, sendikamız tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Törene TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Zeki Korkutata, Sağlık Bakanlığı İnsan Kaynakları Planlama ve Performans Yönetimi Daire Başkanı Dr. Aziz Alper Biten, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Bayın Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufan, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan’ın yanı sıra Ankara Şube başkan ve yönetim kurulu üyelerimizle, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama töreninde 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece, sağlık çalışanlarının yaşadıkları olayların anlatıldığı ‘Sağlık Çalışanlarının 15 Temmuz Destanı’ belgeseli de gösterildi, belgeselin yapımcıları ve belgeselde yer alan sağlık çalışanlarına plaket verildi.

MEMİŞ: 15 TEMMUZ DESTANSI MÜCADELENİN BAYRAMIDIR

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, 15 Temmuz darbesinde milletimizin hep birlikte büyük bir destan yazdığını söyledi. Darbecilerin amaçlarının millet iradesini gasp etmek, ülkemizi işgal etmek olduğunu söyleyen Memiş, “Türkiye, hem bölgemizin hem İslam dünyasının umududur. Bundan bir yıl önce biz meydanlarda darbecilere direnirken, bütün İslam camiası dualarıyla bizim yanımızdaydı. Bir yıl önce canımızla, kanımızla durdurduğumuz darbe girişiminden bir yıl sonra, şehit ve gazilerimizin hüznüyle, bu sefer bayram coşkusu yaşamak için bir aradayız. Bugün darbe girişiminin yıl dönümünde, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü kutluyoruz. Bu bayramı kutlamak, milletimizin en doğal hakkıdır. Çünkü bu bayram, 15 Temmuz darbesine karşı gösterilen destansı direnişin, mücadelenin bayramıdır” şeklinde konuştu. Sağlık çalışanlarının 15 Temmuz’da büyük bir özveriyle görev yaptığını söyleyen Memiş, o fedakarlıkları da bir belgesel haline getirerek ölümsüzleştirdiğimizi ifade etti. Belgesele alınamayan, hatta bilinmeyen bir çok destansı hikayenin olduğuna inandığını söyleyen Memiş, “Sağlık çalışanlarımız da o gece ayrı bir destan yazdı. Beyaz kahramanlar, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de evlerinden hastanelere koştu. Nöbette olan meslektaşlarına yardıma giden hekimlerimize, hemşirelerimize ve istisnasız tüm sağlık teşkilatımıza minnettarız. Sağlık çalışanlarımız yalnızca hastanelerde değil, meydanlarda darbecilere karşı da üstün bir mücadele örneği ortaya koydu. O gece sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızdan ve ailelerinden de gazilerimiz oldu, şehitler verdik. Sağlık çalışanlarımızın o günkü destansı mücadelesini, bir belgesel ile ölümsüzleştirdik, tarihe not düştük. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Gazilerimizi en derin saygılarımla ve şükranlarımla selamlıyorum.” dedi.

KAVUNCU: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ 15 TEMMUZ DESTANI GURURLANDIRDI

Törende konuşan Vural Kavuncu ise, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını yansıtan belgeselden dolayı Sağlık-Sen’e teşekkür etti. Yaşanan darbe girişimine milletçe karşı çıktığımızı ve onurlu bir direniş gösterdiğimizi belirten Kavuncu, “15 Temmuz bir işgal ve ihanet girişimiydi. Milletin egemenliğini ele geçirme darbesiydi. Ancak milletimiz birlik ve beraberliği ile hainlere bu fırsatı vermedi. Sağlık çalışanlarımız da o gece büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdi. O gece darbeye birlikte dur dediğimiz herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YALÇIN: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ FEDAKARLIKLARI UNUTULMAZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da konuşmasında, 15 Temmuz darbesine yönelik milletimizin gösterdiği direnişin son dönemlerin en şanlı direnişi olduğunu ifade etti. Uçaklara, helikopterlere, tanklara karşı milletimizin imanıyla, vatan sevgisiyle karşı koyduğunu belirten Yalçın, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının da unutulmaz olduğunu ifade etti. Böyle bir belgesel hazırlamasından dolayı Sağlık-Sen’e teşekkür eden Yalçın, emeği geçenleri de kutladı.

ÖĞÜTKEN: SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ise konuşmasında, böyle bir kutlama programı düzenlemesi ve sağlık çalışanlarının 15 Temmuz’daki destansı mücadelesini belgesel haline getirmesinden dolayı Sağlık-Sen’e teşekkür etti. O gece toplumun her kesiminin örnek bir direniş sergilediğini söyleyen Öğütken, “Sağlık çalışanlarımız 15 Temmuz’da her zamanki özverilerini biraz daha yükseltti. Biraz daha canını dişine takarak çalıştı. İzinli olanlar izinlerini bırakıp sağlık kuruluşlarına, meydanlara koştu. Canlarını ortaya koyarak yaralılarımıza müdahale etti, onların yaralarını sardı, acılarını dindirdi. Bu destansı mücadelenin bu şekilde belgesel halene getirilmesi bu açıdan önemlidir. Emeği geçen ve bu belgeseli bizlere kazandıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BEYAZ YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından, meşaleli beyaz önlük yürüyüşü gerçekleştirildi. Sağlık çalışanları beyaz önlüklerini giyerek, 249 meşaleyi törenin yapıldığı Abdi İpekçi Parkı’ndan TBMM’ye kadar taşıdı. Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, “Tam bir yıl önce sağlık çalışanları olarak, Sağlık-Sen olarak yine milletimizin yanında ülkemiz için meydanlardaydık. Şu anda seneyi devriyesinde sağlık çalışanları olarak 249 şehidimizin hatırasına, ‘sizler bu ülkeyi aydınlattınız’ diyerek güzel bir yürüyüşle onları yad ediyor, yedi düvele meydan okuyoruz. Bizler sağlık çalışanları olarak, kutsal bir mesleği icra ediyoruz ve bu mesleği icra ederken de bugün yine buradan birliğimizi beraberliğimizi bozmadan ülkemizin ve milletimizin geleceğine en büyük katkıyı sunacağımıza söz veriyoruz. Ben ülke genelinde demokrasi nöbeti tutan başta sağlık çalışanlarımız, sosyal hizmet çalışanlarımız olmak üzere tüm milletimize 15 Temmuz darbe girişiminde meydanlarda olan, canını bu ülkeye feda eden tüm milletimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum tüm gazilerimize acil şifalar diliyorum. Kimse bu ülkeyi bölemeyecek. Bu gece sabaha kadar tüm Türkiye meydanlarda olacak, yedi düvel korksun, batı korksun Amerika korksun, Amerika’daki FETÖ köpeği korksun. İnşallah bu millet, bu necip millet Çanakkale ruhunu yeniden canlandırdı. Bu birlik beraberliğimizle bu ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermeyip geleceğimizi inşallah hep beraber ihya edeceğiz diyorum. Tüm nöbet tutan arkadaşlarıma milletimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. 

Sendikamızca düzenlenen etkinlik Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sağlık-Sen tarafından oluşturulan alanda başlatılan demokrasi nöbeti ile sona erdi.




PAYLAŞ :