Memiş: Aynı Kararlılıkla Demokrasi Nöbetlerinde Yerimizi Alacağız
11 Temmuz 2017, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, 15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde de yine aynı duruş ve kararlılığımızı meydanlara tekrardan yansıtacağımızı söyledi. Genel Başkanımız Memiş, Giresun’da, gazetecilerin 15 Temmuz darbesi ve nöbetlerle, toplu sözleşme sürecine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

81 İLDE MEYDANLARDA OLACAĞIZ

Memiş yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde sağlık çalışanları olarak demokrasi nöbetlerinde yer alacağımızı ifade etti, demokrasi nöbetleri ile milletin ülkesine sahip çıktığını, nasıl dik durduğunu ve nasıl dik duracağını yedi düvele bir kez daha göstereceğini ifade etti. Memiş, “Bir hafta sonra 15 Temmuz'un birinci yıl dönümü. Millet olarak da o 15 Temmuz sürecindeki ülkemize sahip çıktığımız görüntüyü inşallah, meydanlarda nöbetimizi tutarak vereceğiz. Sağlık teşkilatı olarak, millet olarak aslında her gün nöbetteyiz. 15 Temmuz açısından meydanlarda olmamız bu milletin nasıl dik durduğunu ve nasıl dik duracağını yedi düvele tekrar göstermek için başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 81 ilimizde meydanlarda olacağız.” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının 15 Temmuz gecesi çok önemli sınav verdiğini, sağlık hizmetlerinin o gece hiç aksamadığını belirten Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bombalara rağmen, kurşun yağmurlarına karşı darbeye direnen vatandaşlarımızı kurtarmak için canla başla mücadele ettiler. Bu süreçte de inşallah 15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde de yine bizler aynı duruş ve kararlılığımızı meydanlara tekrardan yansıtacağız. 15 Temmuz gecesi yaralı kurtarmaya giden ambulanslarda yaşanan trajedileri, hastanelerde sağlık çalışanlarımızın kucağında cennete giden demokrasi şehitlerimizin ve özellikle meydanlarda olan sağlık çalışanlarımızın hatıralarını içeren 1 saatlik belgesel hazırladık. Bu belgeseli tüm Türkiye'de izlettireceğiz. Yine tüm Türkiye'de genelinde 'Beyaz Yürüyüş' adını verdiğimiz etkinliğimiz olacak. 253 şehidimiz için de 253 hatim okutuyoruz. 15 Temmuz gecesi duasını yapacağız."

Memiş, Sağlık-Sen genel merkezi olarak 15 Temmuz'da sağlık çalışanlarının yaşadıkları trajedileri bir belgesel haline getirdiklerini de anlatarak, "Bu konuyla ilgili yaklaşık bir saatlik bir belgesel hazırladık. O gece ambulansların nasıl kurşunlandığı, nasıl bomba atıldığı, bunlara rağmen sağlık çalışanlarımızın nasıl fedakarca çalıştıklarına dair bir belgeselimiz olacak. İnşallah 15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde bu belgeseller hem televizyonlarda yayınlanacak, hem de tüm Türkiye'de 81 ilimizde meydanlarda kurulan dev ekranlarda vatandaşlarımıza izletilecek." açıklamasında bulundu.

Ayrıca her şehit için hatim indireceklerini vurgulayan Memiş, "O gece ayrıca ülkemize sahip çıktığımızı gösteren ve adını beyaz yürüyüş dediğimiz yürüyüşleri organize edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Sağlık çalışanlarımız bu nöbetlerde yerini alacak" dedi.

ÜLKEMİZİ SURİYE’YE ÇEVİRMEK İSTİYORLAR

Güçlü ve demokratik bir Türkiye istemeyenlerin, oyunlarla Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürmek istediğine dikkati çeken Memiş, "Şer güçler bu ülkenin geleceğiyle her dönemde oynadılar, oynamaya da devam edecekler. Hemen yanı başımızda yaşadığımız Suriye'deki savaş ve bölgedeki olaylara, Türkiye'deki terör olaylarına baktığımızda bu işin aslında çok da kolay biteceğe benzemediği açık ve net ortada. Batı'nın Türkiye'ye yönelik çifte standart yaklaşımını gördüğümüz zaman güçlü ve demokratik bir Türkiye, çevresinde rol model olacak bir Türkiye'yi hiç kimse istemiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bir infial oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Memiş, "Bu 1 yıllık süreçte devletimiz gücünü ortaya koydu. İnşallah millet olarak da biz devletimizin arkasında sonuna kadar duracağız. Ülkemizin geleceği adına kanımızın son damlasına kadar bu mücadeleyi vereceğiz. 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı ülkemiz Suriye gibi olacaktı. Allah'a hamdolsun milletimizin duruşu sayesinde, sayın Cumhurbaşkanı'mızın kefenini giyerek milletin önünde liderlik yapması sayesinde bu ülkeyi düşmana teslim etmedik." değerlendirmesinde bulundu.

TOPLU SÖZLEŞMEYE HAZIRLANDIK

Açıklamasında toplu sözleşmenin yaklaştığına da dikkat çeken Memiş, toplu sözleşmeye her yönüyle hazırlıklı gideceğimizi, mali ve özlük haklarına yönelik taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar da mücadele edeceğimizi ifade etti. Toplu sözleşmenin 30 günlük bir süreyi kapsadığını belirten Memiş, "Bu süreçle ilgili bizler beş bölgede toplantılar yaptık. Bu toplantılarda da sahada çalışanlarımızın bire bir taleplerini aldık. Bunları değerlendirip bir rapor haline getirdik. İnşallah şube başkanları ve yöneticilerimizle yapacağımız geniş kapsamlı toplantı neticesinde de taleplerimizi önceliğe göre sıraya koyacağız." diye konuştu. Daha sonra ilgili bakanlıklar ile masaya oturacaklarını söyleyen Memiş, "Biz toplu sözleşmeye her yönüyle hazırlıklı gitmeyi hedefliyoruz. İnşallah zam oranları gibi konularda bu masada haklı mücadelemizi vereceğiz. Mümkün olanın en üstünü, hak olarak en iyi kazanımları almak için çaba göstereceğiz. Bundan da hiçbir çalışanımız endişe etmesin." şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :