Erzincan Şubemizin Hizmet Binası Açıldı
05 Temmuz 2017, Çarşamba

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Memur-Sen İl Temsilciliği ile Sağlık-Sen Erzincan şubemizin hizmet binalarının açılışına katıldı. Burada konuşan Örnek, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak kurumsallaşma yolunda başlattığımız çalışmaların sürdüğünü, bunun bir ayağını da hizmet binalarımızın oluşturduğunu söyledi. Temsilcilik ve şube hizmet binalarımızın sendikal mücadelenin, hak aramanın, birlik ve beraberliğin adresi olduğunu söyleyen Örnek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in, kazanımların ve sendikal mücadelenin tek merkezi olduğunu söyleyen Örnek, “Sorunlardan beslenen değil, sorunları çözen bir anlayışla sendikacılık yapıyoruz. Ötekileştirmeden, birlik ve beraberliğimizi sağlayacak bir anlayışla çalışıyoruz. Bütün kamu görevlileri, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına sendikacılık yapıyoruz. Sorunları tespit ediyor, çözüm önerilerini sunuyor ve çözüm için mücadele ediyoruz. Bugün Memur-Sen’in bir milyona yaklaşan üye sayısı, Sağlık-Sen’imizin 244 bin üyesi, bu mücadelenin örneğidir” şeklinde konuştu.

Ülkenin temel sorunlarının çözümü için çalıştığımızı söyleyen Örnek, gerek temel hak ve özgürlükler gerekse sendikal kazanımlar konusunda başarılı bir mücadele verdiğimizi ifade etti. Ülkemizin birlik ve beraberliği için sorumluluk almanın ötesinde elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduğumuzu belirten Mustafa Örnek, “Her türlü darbenin karşısında olduk. FETÖ’nün yargı darbesine de 15 Temmuz darbesine de milletimizle izin vermedik. Demokrasimizin kalıcı olması ve pekişmesi için yapılan Cumhurbaşkanlığı sistemi değişikliği için sorumluluk alarak çalıştık” dedi.

Konuşmasında sendikal konulara da değinen Örnek, Ağustos ayında toplu sözleşmelerin yapılacağını belirtti. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını yerinde dinlemek ve taleplerini almak için 5 ilde bölge toplantıları yaptığımızı hatırlatan Örnek, “Bütün kamu görevlilerinin hak ettikleri mali hakları alması, bekledikleri özlük haklarına kavuşması için çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Toplu sözleşme masasına güçlü bir şekilde oturacak ve sorunların çözümü için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ :