SAĞLIK BAKANLIĞI YAPTIĞI YANLIŞLIKTAN GERİ DÖNMELİ
03 Temmuz 2017, Pazartesi

 

Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk ,Sağlık Bakanlığının Re’sen atamalardaki keyfiliğine son vermesi gerektiğini söyledi.

 

Kuluöztürk , Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Tayfun Arık, Türkiye Kamu Hastaneler Birliği Kurum Başkanı Hasan Aydınlık ve Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof.Dr.İrfan Şencan’ı Sağlık-Sen Genel Merkezi heyeti ile beraber ziyaret etti.

Resen atamalar ve il genelinde sağlık alanında yaşanan sorun ve sıkıntıların konuşulduğu ziyaretler sonrası Kuluöztürk,yaptığı açıklamada, Evde Sağlık Hizmetleri’nde görev yapan çalışanların ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinde görev yapmakta olan PDC fazlası personellerin re’sen atamalarının Kamu Hastaneleri Kurumu’na yapıldığını anımsattı.

Öncelikle bu keyfi atama ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı yanlıştan dönmesi gerektiğini ifade eden Kuluöztürk , şunları söyledi:
"Herhangi bir duyuru yapılmadan gerçekleştirilen bu atamalar sağlık çalışanlarını mağdur etmiştir. Hem Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hem de Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönerge gereği, sağlık birimlerinin devri ve PDC fazlası gibi durumlarda resen atamalar öncelikle personelin görev yaptığı kurum içerisinde yapılmalı ve ilgili personelin tercihi alınmalıdır. Sendikamız tarafından Sağlık Bakanlığı’na ve Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’na da iptal talebimizi içeren dilekçeyi de ilettik. Üyelerimiz adına bu yanlış kararla ilgili her türlü hukuki desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz. Bu atamaların iptali için Sağlık-Sen olarak konunun takipçisi olacağız.’’


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :