Toplu Sözleşme Çalıştaylarımız Sona Erdi
21 Haziran 2017, Çarşamba

Toplu sözleşme taleplerimizin oluşturulması sürecinde teşkilatımız, üyelerimiz ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının görüşlerini aldığımız toplu sözleşme çalıştaylarımız, Erzurum’da yapılan çalıştayla sona erdi.

Erzurum çalıştayına Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, İdris Baykan, Mustafa Örnek ve Himmet Bayar’ın yanı sıra Erzurum, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize, Trabzon, Ağrı, Muş, Bingöl şube başkanlarımız, şube yönetim kurulu üyelerimiz, üyelerimiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, taleplerin oluşturulmasında sahanın sesine kulak vermeyi önemsediğimizi belirterek, “Sağlık-Sen olarak sürekli çözüm odaklı sendikacılık yaptığımızı söylüyoruz. Bunun için de sorunları yerinde ve doğru bir şekilde tespit etmemiz gerekiyor. Bu sebeple beş bölgemizde bütün teşkilatımızı kapsayan çalıştaylar düzenledik. Bu teşkilatımızın yanı sıra sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ile de bir araya geldik, talep ve sorunlarını dinledik. Çözüm önerilerini birlikte geliştirdik” şeklinde konuştu.

Çalıştaylar sonrası elde edilen sonuçların genel merkez yönetimi ve ilgili birimlerce detaylı bir şekilde ele alınıp taleplerin oluşturulacağını söyleyen Memiş, taleplerin kazanıma dönüşmesinde bu gerçekçi politikanın büyük payı olduğunu ifade etti.

Sağlık-Sen olarak her zaman üyelerimizin, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesine kulak verdiğimizi ifade eden Memiş, “Taleplerimizi dile getirirken yoğun bir saha çalışması yapıyoruz. Beklentileri ve gerekçelerini araştırıyoruz. Hayata geçmesini istediğimiz konuyu da teknik olarak bir taslak halinde ortaya koyuyoruz. Sadece istemiyoruz, takip ediyoruz, hayata geçmesi için mücadele ediyoruz, kamuoyu oluşturuyoruz. Üyelerimiz için onların duygularıyla oynayan, onları öfkelendiren, onları sorunlara odaklayarak demotive edip bundan nemalanan anlayışı reddediyoruz. Onlar için kalıcı, değerli kazanımlar için mücadele ediyoruz. Biz 500 bin kişiyle birlikte inanarak, 500 bin kişiyi kendimize inandırarak kazanım elde ediyoruz.” dedi.

PAYLAŞ :