Lisans Tamamlayan Sağlık Çalışanları Mezuniyet Töreni’nde Buluşuyor
16 Haziran 2017, Cuma

Sağlıkta lisans tamamlayan sağlık çalışanları, Sağlık-Sen tarafından düzenlenecek Mezuniyet Töreni’nde bir araya gelecek. Lisans tamamlama talebi, 2014 yılında Sağlık-Sen tarafından düzenlenen Anneler, Ebeler ve Hemşireler Günü programında bu talebini dile getirmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözü verilmişti.

Bunun üzerine Türkiye’de ilk kez, bir meslek grubuna yönelik yasal bir düzenleme yapılmış ve lisans tamamlama hakkı getirilmişti. 2547 Sayılı YÖK Kanunu’na, "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerinde ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir."  geçici maddesi eklenerek sağlık çalışanları lisans tamamlama hakkına kavuştu. Yasal değişikliğin ardından on binlerce sağlık çalışanı, lisans tamamlamaya başvurdu ve bu yıl lisans tamamlama ilk mezunlarını verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Genel Başkanımız Metin Memiş, 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sözünü aldıkları ve daha sonra yasa ile uygulamaya geçirilen lisans tamamlamanın ilk mezunlarını vermesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Lisans tamamlamanın kendi talepleri sonucu hayata geçen bir kazanım olduğunu söyleyen Memiş, “Bu programa katılan sağlık çalışanı arkadaşlarımız mezun oluyorlar. Biz de sendika olarak lisans mezunu olan arkadaşlarımızın coşkusuna ortak olmak, onları buluşturmak ve mutluluklarını paylaşmak için mezuniyet ve kep atma programı düzenledik” şeklinde konuştu.

Lisans tamamlamayı bitirerek mezun olan tüm sağlık çalışanları, 19 Haziran 2017 Pazartesi günü Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleşecek törene aileleriyle de katılabilecek.

PAYLAŞ :