Memiş: Sendikacılıkta Tecrübe Paylaşımını Önemsiyoruz
26 Mayıs 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş ile Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan, Arnavutluk KSSH Konfederasyonu’na bağlı Sağlık İş Kolu Sendikası’nın davetlisi olarak bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, sağlık sendikası ile işbirliği anlaşması da imzalandı.

İlk olarak KSSH Genel Başkanı Kol Nikollaj ile görüşen Memiş, Memur-Sen’in işçi ve memur sendikaları konfederasyonları içinde en çok üyeye sahip konfederasyon olduğunu söyledi. Memur-Sen’in 1995 yılında kurulduğunu hatırlatan Memiş, 22 yılda büyük bir mesafe kat edildiğini ve tecrübe birikimi sağlandığını belirterek, bu tecrübeyi kardeş sendika ve konfederasyonlarla paylaşmaktan mutluluk duyacağımızı ifade etti. Bu amaçla, dünyanın farklı coğrafyalarından 58 ülkeden 80 konfederasyondan 116 sendikacısıyla İstanbul’da İslam Dünyasında Sendikacılık adıyla, uluslararası sendikacılık sempozyumu düzenlediğimizi de belirten Memiş, “Bu sempozyumda, geleneksel sendikacılık modelinin bugün yaşanılan sorunlara çözüm bulamadığı belirtilerek, sendikal hareketin yeni gelişmelerin ürettiği sorunların çözümüne uygun stratejiler geliştirmesi gerektiğini ifade ettik. Küresel ekonomik krizler, tüm dünyada sendikacılığın temel amaçlarından olan eşitlik ve adalet ilkelerinin önemini artırmıştır. Yaşanan dönüşüm, sendikalar açısından tehdit olduğu gibi iyi yönetilirse fırsata da dönüştürülebilir. Sendikamızın temel mücadelesi herkes için adil dünya düzeninin kurulmasıdır.” dedi.

Memur-Sen olarak bu tür gezileri ve işbirliklerini önemsediğimizi de belirten Memiş, tecrübe paylaşımında bulunarak, emek örgütlerinin güçlenmesini sağlamaya çalıştığımızı kaydetti.

Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet, daha sonra Arnavutluk Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Romeo Zegali ile görüştü. Görüşmede Memur-Sen ve Sağlık-Sen hakkında bilgi veren Memiş, Sağlık-Sen’in ülkemizde Sağlık Bakanlığı ile ortak yapacağı yönetici okulu ve sağlık okur yazarlığı araştırması hakkında bilgi verdi. Sağlık-Sen olarak, sağlık ve sosyal politikalarda sürece dahil olmak, katkı sunmak, sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirmek için SASAM’ı kurduğumuzu dile getirdi.

Genel Müdür de konuşmasında, bir sendika olarak yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını, en kısa sürede Türkiye’ye gelerek, SASAM’ın çalışmalarını yerinde görmek istediğini ifade etti. Tecrübe paylaşımının kendilerini de memnun edeceğini söyleyen Genel Müdür, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Genel Başkanımız Metin Memiş, Arnavutluk ziyaretinde ayrıca,  Sağlık İş kolu Sendikası Genel Sekreteri Petrit Frangu ile de işbirliği anlaşması imzaladı. Burada konuşan Memiş, bu işbirliğinin gerek sendikal anlamda, gerekse sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları ve çözümleri anlamında büyük bir yere sahip olduğunu kaydetti. Sağlık hizmetlerinin sunumu ve sağlık politikaları konusunda da görüş alış verişini önemsediğimizi belirten Memiş, karşılıklı işbirliklerinin artarak sürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Petrit Frangu da konuşmasında, Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduklarını, bu anlaşma ile işbirliği ve tecrübe paylaşımı konusunda önemli bir adım daha atılacağını ifade etti.

 

HASTANE ZİYARET EDİLDİ

Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet, ayrıca İşkodra ilindeki bölge hastanesini de ziyaret etti. Ziyarette hastane Genel Müdürü Përparim Çela ve çalışanlarla görüşen Memiş, sağlık çalışanlarının sosyal ve ekonomik durumlarıyla, sağlık hizmeti sunumu hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm programıyla, sağlık hizmetinin sunulmasında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini belirten Memiş, bu hastanedeki nitelikli sağlık hizmetinin de memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

 

 

PAYLAŞ :