İL VE İLÇE SAĞLIK SEN TEMSİLCİLERİMİZLE TOPLANTI YAPTIK
24 Mayıs 2017, Çarşamba

Fevzi MAĞAL temsilcilere göreve geldiği günden bu güne yaptıklarını anlattı.

 

Ağrı Sağlık Sen Profesyonel Sendikacılığa geçti;

Değerli yönetim , kıymetli il/ilçe teşkilatımız hepiniz hoş geldiniz.

12 mart 2017 günü ağrı sağlıksen 3 .olagan kongrede üyelerimizin takdiri ile seçildik. seçildiğimiz günden bu güne yani yaklaşık 2.5 aylık bir sürede neler yaptık ne yapmalıyız ve neler yapacağız bununla ilgili sizi bir araya getirdik. değerli başkanlarım malumunuz her yıl sendikaların mayıs ayı yetki çalışmaları oluyor , bizde memursen in belirlediği hedef 1.111.111 üye sayısına ulaşmak için yoğun bir üye çalışması yaptık.çok şükür memursen genel merkezinden aldığımız bilgilere göre hedefe ulaşıldı.  aynı zamanda referandumda bu süre zarfında gerçekleşti.  memursen e davet tercih evet sloganımızla referandum çalışmaları yürüttük. ağrı sağlıksen ailesi olarak   tüm teşkilatımızla beraber olarak sahaya indik üye çalışması başlattık.   bunun müjdesini  vermek istiyorum  il ve ilçelerde hepsinde yetkiyi aldık.  yani ağrı da genel sekreterlik ve tüm hastaneler, il sağlık müdürlüğü ve tüm 112 ler , halk sağlığı müdürlüğü ve tüm asm/tsm ler ve ağrı  Aile sosyal politikalar müdürlüğünde hepsinde en etkili ve en yetkili sendika SağlıkSen dir.  bu başarımız genel merkezin dikkatini çekti ve ağrı sağlık sen olarak profesyonel sendikacılığa geçtik. ücretsiz izne ayrıldım, genel merkez ile sözleşme imzaladım.  buda şu demek oluyor ben artık  başkanlığım boyunca üyelerim ile ilgileneceğim. ağrı sağlık sen' i daha başarılı yapmak için gece gündüz çalışacağım. tabiki bu başarı sizlerin yoğun gayret ve çalışmaları ile geldi. başkanlarımız ve temsilcilerimiz hepinize burdan tekrar teşekkür  ediyorum.

Degerli kardeşlerim bir taraftan üyelerimizin sorun ve sıkıntıları ile ilgilenirken bir tarafta da yeni göreve başladığımız için bizlere hayırlı olsun ziyaretleri yapıldı.  millet vekilimiz, ak parti il ve ilçe başkanlarımız , eski milletvekillerimiz , Ağrıdaki bir çok STK , bürokraklarımız , kurum amirlerimiz , basın mensuplarımız , üyelerimiz ve sağlık çalışanlarımız bizleri ziyaret ettiler.   bu 2.5 aylık süre içinde yoğun bir günden oluşturduk. ağrı da Sağlık sen in hak ettiği değeri kazandırdığımıza inanıyoruz.

Göreve seçilmeden önce ne dediysek hepsini bir bir uyguluyoruz.

Ağrı sağlık sen olarak bir çok iş yeri ile Üyelerimiz için indirimli anlaşmalar yaptık. basında her gün bizimle ilgili çok güzel haberler yapılıyor. başarımızı tüm ağrı halkı takdir ediyor.  hangi kapıya uğradıysak bizlere olan sevgiyi hissettik. sağlık sen üyelerimizin kendilerini değerli hissetmeleri için ne gerekiyorsa yaptık.  ve hiç şüpheniz olmasın ki; yapmayada devam edeceğiz. ne demiştik biz büyük bir aileyiz.

Sağlık sen yönetimi olarak Av.büşra beyzade hanım ile anlaşma yaptık.

üyelerimiz avukatımıza her konuda bilgi almak için , dava açmak için başvurabilirler. ve hatta 6-7 kişi şimdiye kadar başvurmuş ve   en son aldığım bilgiye göre laboratuar ve röntgen personellerinin acil farkları ile ilgili avukatımız çalışma yapıyor. mahkemeyi kazanırsak tüm türkiyede emsal olur.

Ağrı Kamu Hastaneleri genel sekreterliği , halk sağlığı , il sağlık müdürlüğü ,aile ve sosyal politikalar müdürlüğünde çeşitli görüşmeler yaptık. sağlık çalışanlarımız için güzel görüşmeler gerçekleştirdik.  bizim için üyelik sıradan bir imza değil, hak ve menfaatlerin korunması için bize verilen bir emanettir  bilinci ile hareket ettik.

Seçilmeden önce ne dediysek hepsini bir bir uyguluyoruz.. Hatırlarsanız Hastanelerimizde Çalışan kardeşlerimize  verilen yemeklerin standartlara uygun kaliteli ve hijyenik olması için yöneticilerimizle görüşüp azami gayret göstereceğiz. Demiştik; bununla iligili genel sekreterlikle görüşmeler yaptık . sağlık çalışanlarımız için yemek konusunda ağrı devlet hastanemizde  Anket Düzenledik ve çalışanlarımızın yüzde 80 'i kapalı su ve kapalı ekmek istiyoruz dediler. onların kararlarına saygı duyuyoruz. yeterlimi derseniz yeterli değil emin olun hastanelerimizde çıkan yemeklerin kaliteli ve hijyenik olası için ne gerekiyorsa yapacağız.

il ve ilçelerde Asm/Tsm lerin hali içler acısı; Arkadaşlarım şahitler ki;  bunu heryerde her platformda dile getirdik. ve sağlık çalışanlarımızın daha iyi yerlerde , daha mutlu olmaları , kendilerini değerli hissetmeleri için  ne gerekiyorsa yapacağız.

Döner sermayenin emekliliğe yansıtılması  ,sağlık çalışanlarımıza yıpranma payı verilmesi, lisans tamamlama okuyan sağlık çalışanlarımızın üst öğrenim ile ilgili kaygılarının takipçisi olacağız .. Demiştik;

Bununla ilgili bu son gidişimizde genel merkezden aldığımız   bir müjde vermek istiyorum sağlık çalışanlarımıza yıpranma payı verilecek. lakin; yıpranma payı geçmiş yılları kapsaması için çalışma yapıyoruz. umarım geçmiş yılları kapsar. yıllardır yıpranma payı sözü verilen sağlık çalışanlarına geçmiş yılları kapsar şekilde verilmezse sanırım sağlık çalışanlarını bu durum kızdıracaktır. en yetkili ve en etkili sendika olarak döner sermayenin emekliliğe yansıması için genel merkezimizde kararlı bir çalışma olduğunu da bildirmek isterim. Aynı zamanda lisans tamamlamada üst öğrenim sorunumuz kalmamıştır. önce yök ve ardından bakanlık yetkilileri üst öğrenim le ilgili bölümleri güncellemiş ; Acil yardım ve afet yönetimide üst öğrenim sayılmıştır.

 

Ağrı 112 çalışanlarının  nakdi yemek ücretleri ile ilgili mağduriyetlerinide unutmadık

Ağrı ili 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan personeller bu haktan 2017 yılının Ocak ayı itibari ile yararlanması sebebi ile mağduriyet yaşamaktadır. Ağrı Sağlık-Sen şubesi olarak üyelerimiz nezdinde Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yazısında belirtilen tarihten itibaren nakdi yemek yardımının verilmediği ayların ödenmesini ve üyelerimizin mağduriyetlerinin düzeltilmesi için il sağlık müdürlüğümüze yazı yazacağız. ve umuyorum ki: magduriyet yaşayan  112 personellerimiz hak ettikleri yaklaşık 800 tl paralarını alacaklar.

Vekil ebe ,hemşireler , aile sağlığı elemanları ve  4/b ’li arkadaşlarımızın talepleriyle ilgili bilgi sahibiyiz ve  bu arkadaşlarımızın sorunlarına asla kayıtsız kalmayacağız. demiştik;  Vekil ebe hemşire ve aile sağlığı elemanları ile ilgili nasıl bir çalışma yaptık onuda anlatmak istiyorum.  Türkiyede vekil ebe hemşire ve aile sağlığı elemanlarına en çok değer veren şube biziz; öyleki yönetimizde vekil ebe hemşire kardeşimiz var. sesleri daha gür çıksın diye temsilcilerimizi vekil ebe hemşire ve aile sağlığı elemanlarından seçtik.  İl Halk sağlığı müdürlüğü temsilcilerimiz umut yolcu ve birsel gür , tutak sağlık sen ilçe başkanımız tayfun sarı, eleşkirt asm/tsm temsilcimiz tuncer çelik , doğubayazıt asm/tsm temsilcimiz duygu güneş ve taşlıçay ilçe başkanımız Adem Günhan hatta vekil ebe ve hemşire kardeşlerimizin kadro talepleri için 3 tane kardeşimizi  genel merkezimize götürdük. genel başkanımız ile görüşme imkanları oldu. bu son gidişimizde ise ; yetkili kişilere vekil ebe hemşire ve aile sağlığı elemanlarının kadro taleplerini haklı olarak dile getirdik. arkadaşlar biz ağrı sağlık sen yönetimi olarak sizlere o kadar çok değer veriyoruz ki; dikkat ederseniz sesiniz daha gür ve etkili çıkması için ağrı sağlık sen i sizlerden oluşturduk.

 

Ağrı sağlık sen olarak Kadın Kolları Başkanlığını en kısa zamanda kuracağız.

 

Üyelerimizin kendilerini rahat hissedebileceği ofisimizde bir takım değişiklikler yaptık , ofisin alt döşemelerini lambiri yaptık, avize aldık, ofisimizi boya yaptık.. bilgisayar ve televizyon en kısa zamanda gelecek. vs. bunun gibi çalışmalar başlattık.

 

Hemşireler ,Ebeler ve Anneler Gününde Merkez dahil tüm il ve ilçelerde aynı zamanda kordineli bir şekilde tüm teşkilatımızla beraber çok güzel bir şekilde kutladık.

 

Arkadaşlar bu yaptıklarımızı 2.5 aylık bir süre zarfına sığdırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

Malum sosyal medya günümüzde çok önemli facebook da ağrı sağlık sen sayfamız var . her bir haberimiz ayrı ayrı ''ıp'' lerden günlük yaklaşık 5 bin kişi görüyor.. ve tıklıyor. sizden ricam sayfamıza sahip çıkalım.. ayrıca internet adresimizin şifrelerini aldık.agri.saglisen.org.tr 'den de haberlerimizi yapmak için çalışma başlattık inşallah en kısa zamanda internet sitemiz aktif hale gelecektir. yine üyelerimize SAGLIKSEN04 mesaj sistemi ile haberdar etmek istiyoruz hatta dün ilk mesajlarımızı siz degerli temsilcilerimize attık.  sizlerden ricam tüm üyelerimizin telefon numaralarını bize mail atmanız.. Ayrıca;  Ağrı sağlık sen olarak artık bizimde kurumsal bir mail adresimiz var. [email protected] bu mail adresine not almanızı ve tüm üyelerimizin telefon mumaralarını bu mail adresine atmanızı rica ediyorum.

 

Son olarakta yönetimdeki kardeşlerimizle beraber 10 kişi ankaraya gittik

Hem genel merkezimizi ziyaret ettik hemde tbmm yi ziyaret ettik.. ağrı daki sağlık sorunlarını dile getirdik. güzel ve olumlu görüşmeler yaptık.

Toplantıya Katıldığınız için çok teşekkür ederim.

Sağlık Sen Ağrı İl Başkanı Fevzi MAĞAL


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :