Memiş: Aldatmayan, Aldanmayan Sendikacılık Yapıyoruz
17 Mayıs 2017, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, sorunlardan nemalanan değil, sorumluluk bilinciyle müzakere masasını sonuna kadar zorlayan ve çalışanların sorunlarını her mecraya taşıyan bir anlayışla sendikacılık yaptığımızı söyledi.

Genel Başkanımız Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ile birlikte, Osmaniye Şubemiz tarafından düzenlenen, Hemşireler, Ebeler, Anneler Günü programına katıldı. Burada konuşan Memiş, Türkiye'de gerçek anlamda sendikacılığın Memur-Sen'le başladığını belirterek, "Bu ülkede sendikacılığı, kamu sendikacılığını, hak arama mücadelesini, aldatmayan aldanmayan sendikacılığın nasıl yapıldığını Memur-Sen gösterdi" ifadelerini kullandı.

Hak arama mücadelesinde çözüm odaklı bir yol çizdiklerini dile getiren Memiş, "Memur-Sen olarak sorunlardan nemalanan değil, sorumluluk bilinciyle müzakere masasını sonuna kadar zorlayan ve çalışanların sorunlarını her mecraya taşıyan bir sendikayız. Sendika olarak yetkiyi aldıktan sonra onlarca sorunu çözen bir sendikayız. Memur-Sen ailesi olarak önemli sorunların çözümüne ortak olmanın sevincini taşıyoruz" diye konuştu.

4 yıldır sağlık çalışanlarının yıpranma payından faydalanması konusunda mücadele verdiğimizi dile getiren Memiş, şunları kaydetti: "2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız etkinliğimize katıldığında bu sorunumuzu kendisine iletmiştik. Kendisi de 'Sizler umudun adısınız. 5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı talimatını buradan veriyorum' demişti. Ancak 4 yıldır maalesef bürokratik oligarşi yüzünden bu gerçekleşemedi. Bu süre zarfında yıpranmanın içi boşaltılmaya çalışıldı. Bir dönem, 'nöbet tutanlara yıpranma verilecek' denildi. Sağlık-Sen olarak bunun karşısında durduk. Bu seneki 14 Mart Tıp Bayramı'nda Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Nisan'dan itibaren yıpranma payının hayata geçmesinde bizzat rol oynayacağını söylemişti. Şu an torba yasanın içine bunun konmasına çalışılıyor. Artık tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı eşit olarak verilecek."

Lisans tamamlama konusuna da değinen Memiş, bunun da Sağlık-Sen’in bir kazanımı olduğunu vurguladı. Lisans tamamlama çıktığında bunu değersizleştirmeye çalışanların olduğuna dikkat çeken Memiş, “Son olarak üst öğrenim sorununu da çözdük. Bu sorunun çözülmesiyle, ulaşamadıkları kazanıma çamur atmaya çalışanlara da en güzel cevabı vermiş olduk” dedi.

Performans sisteminin, sağlık çalışanlarının hiçbir kesimi tarafından kabul görmediğini ve adaletsizliğe kapı araladığını da söyleyen Memiş, hakkaniyeti sağlayacak yeni bir performans sisteminin hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Çalışanların kadro sorununa da değinen Memiş, çalışma barışının sağlanması, sorunların çözülmesi için bütün sözleşmelilerin kadroya alınması gerektiğini belirtti.

Kurum İdari Kurul toplantılarında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına çözüm aradığımızı da ifade eden Memiş, önümüzde toplu sözleşme bulunduğunu, masaya sorunları çözmek, talepleri kazanıma dönüştürmek için oturacağımızı kaydetti.

Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet de konuşmasında, tüm kurumlarda şube olarak yetkili sendika olduklarını, 15 Mayıs itibariyle 3 bin 212 sağlık çalışanının 2 bin 114’ünün sendikamız üyesi olduğunu söyledi. Hiçbir zaman adalet, hak, hukuk ve özgürlüklerden ayrılmadıklarını, bundan sonra da ayrılmayacaklarını söyleyen Çenet, tüm iş sağlık kurumlarını tek tek gezerek çalışanlarımızın sorunlarını her platformda dile getirip, çözüm ürettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından yılın doktoru, hemşiresi ve ebesi seçilenlere plaketleri verildi.

Programa Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’ın yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Uzman Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tamer Gürsel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Kahraman, Onursal İl Temsilcisi Mücahit Çelik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem İnci, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Mersin Şube Başkanımız Şemsettin Karadoğan, Hatay Şube Başkanımız Feleytun Fatih Gönç, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı, Kahramanmaraş Şube Başkanımız Bünyamin Mutlu Demirci, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral, Osmaniye ADSM Başhekimi Tülin Şeker katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :