Memiş: Kazanımların Altında Sağlık-Sen’in İmzası Var
15 Mayıs 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, çalışanlarının büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir hizmet kolunda sendikacılık yaptığımızı, kadın kamu görevlilerine yönelik elde edilen kazanımların altında Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in imzası olduğunu söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Abdülaziz Aslan ile birlikte Batman Şubemizin düzenlediği Hemşireler ve Anneler Günü programına katıldı.

Sağlık çalışanlarının terörle mücadele bölgelerinde canlarını ortaya koyarak görevlerini yaptığını söyleyen Memiş, “Sağlık çalışanları bu ülkenin her yerinde büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiriyor. Terörle mücadele edilirken, bütün kamu görevlileri izne gönderilirken, sağlık çalışanları canlarını ortaya koyarak hizmetten geri kalmadı. 15 Temmuz gecesi hastanelerde, meydanlarda yine canlarını ortaya koyarak vatandaşlarımızın yarasını sardı. Bul ülke insanının her zaman yanında olan bütün kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık-Sen’in, çalışanlarının büyük çoğunluğu kadın olan bir hizmet kolunda sendikacılık yaptığını da söyleyen Memiş, genel talepleri kazanıma dönüştürmemizin yanı sıra kadın çalışanlara yönelik de kazanım elde ettiğimizi söyledi. Bunlardan birinin süt izni ve doğum izni olduğunu söyleyen ifade eden Memiş, emziren annelerin nöbet muafiyeti verilmesinin de yine Sağlık-Sen’in başarısı olduğunu belirtti.

Şiddetin önlenmesine yönelik şimdiye kadar yapılan çalışmalarda Sağlık-Sen’in katkısı olduğunu söyleyen Memiş, ancak alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını, yeni ve caydırıcı uygulamaların hayata geçmesini istedi. Bunlardan birinin tutuklu yargılama ve şiddet uygulayanın sosyal güvenlik harcamalarının devlet tarafından karşılanmaması ve cebinden ödemesi olduğunu söyleyen Memiş, toplumsal farkındalığın artırılmasının da şiddeti önleyecek etkenlerden olduğunu vurguladı.

ÜST ÖĞRENİM SORUNUNU ÇÖZDÜK

Yaptığımız çalışma ve verdiğimiz mücadele sonucu, bazıları için hayal durumunda olan konuların kazanıma dönüştüğünü söyleyen Memiş, “Biz, onların talep etmeyi hayal bile edemedikleri konuları kazanıma dönüştürüyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözüyoruz. Lisans tamamlama bu kazanımlarımızdan biridir. Üst öğrenim konusunda yaşanan sorunları da çözdük, bakanlığımız üst öğrenim listesini güncelledi.” şeklinde konuştu.

YIPRANMA PAYI MECLİS YOLUNDA

Yıpranma payı konusuna da değinen Memiş, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz bir talebin daha kazanıma dönüşmek üzere olduğunu söyledi. Memiş, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı ile ortak düzenlediğimiz Hemşireler ve Ebeler Günü programında Bakan Akdağ’ın konuya yönelik sözlerini de hatırlatarak, “Yıpranma payı sağlık çalışanlarının yıllardır talep ettiği bir konu idi. Sağlık-Sen olarak yıpranma payını talep ettik, sözünü aldık, yasasını çıkarttık. Şimdi de TBMM’de yasalaşma sürecine girdik. Hem sayın bakanımız, hem de müsteşarımız konuyla ilgili geçtiğimiz hafta programlarımızda açıklamalar yaptı. İnşallah en kısa sürede yıpranma payı da hayata geçecek” dedi.

DARBELERE VE DARBECİLERE KARŞI DİK DURDUK

Sağlık çalışanlarına hitap eden Genel Başkanımız Metin Memiş, Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak Türkiye’de Sosyal sendikacılığın nasıl yapıldığını tüm kesimlere, öğretmiş bulunduklarını söyledi.  En zor dönemlerde Sağlık-Sen ailesi olarak, elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduğumuzu söyleyen Memiş, “Zor dönemlerde kim var denildiği zaman? “ben varım” dediği gibi şairin bizlerde, bizlerde zor dönemlerde biz varız diyerek, en sıkıntılı dönemlerde bu ülkenin geleceğine darbe vurmak isteyenlere karşı dik bir duruş sergiledik” şeklinde konuştu.

Batman Şube Başkanımız Zahir Seven de konuşmasında, Sağlık-Sen olarak, fedakar, çalışkan ve aynı zamanda kahraman sağlık çalışanlarımızın ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emeğinin, alın terinin kıymetinin görülmesi için çalıştığımızı kaydetti. Seven, gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinlikler ile birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesi için çalıştığımızı dile getirdi.

Programa katılan AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ise, programa iştirak edenlerin hemşireler günü, ebeler günü ve anneler gününü kutladı.

Batman şubemizin düzenlediği programa, Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Abdülaziz Aslan, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vechettin Acar, Diyarbakır, Bitlis ve Siirt Sağlık-Sen Şube Başkanları ve diğer sağlık yöneticileriyle Batman, Sason, Kozluk  ve diğer ilçelerde çalışan sağlık çalışanları katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :